Ingen hornguder på Sinsentrikken

- Jeg er ikke spesielt opptatt av alle de bøkene og seriene som går under betegnelsen «fantasy». I mine romaner har jeg ikke med så mange ildsprutende drager og trollmenn med lysende hatter som pleier å figurere i bøker av denne typen. Jeg forsøker å skrive mer realistiske fortellinger, basert på en blanding av gamle keltiske myter og historiske fakta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

B. Andreas Bull-Hansen (26) er det norske håpet i den omfattende serien med såkalte fantasy-bøker Tiden Forlag har utgitt de siste par årene. I morgen kan du møte Andreas på nettet!

Interessen for bøker av denne typen har eksplodert blant norske lesere. Bull-Hansen debuterte med samlingen «Syv historier fra Vestskogen» og har siden skrevet to bøker i romanserien «Horngudens tale». Den første, «Dragens tårer», kom i fjor og er blitt trykt i hele åtte tusen eksemplarer. Bok nummer to, «Brans reise», utkommer i disse dager.

- Jeg har egne hjemmesider og får masse e-post fra leserne mine. De er særlig opptatt av når neste bok kommer og hva den skal handle om. Mange er interessert i å skrive særemne om bøkene mine.

- Hvorfor leser unge mennesker denne typen bøker?

- Jeg tror de vil ha spennende fortellinger, og da er det ikke mye å hente i norsk samtidslitteratur. Den mangler ofte fortellerglede. Personlig trives jeg best med klassikerne: Victor Hugo, Jack London, Snorre, Shakespeare. Det som fenger mest, er det som er ekte og direkte. Personlig føler jeg meg i slekt med de gamle skaldene. Jeg formidler de historiene jeg har i meg. I keltisk tradisjon kalles historiefortellerne for barder. De var en slags skalder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.