Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ingen hotellrom igjen å knuse

Bylarm-band må bo privat. Ett har avlyst alle nachspiel og betaler nå avlat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet.no): Bylarm har sprengt hotellkapasiteten i Tromsø, og festivalen har bedt byens befolkning om hjelp.

- Vi fikk inn over hundre henvendelser fra folk som kunne tenke seg å leie ut leilighetene eller husene sine. Det er ikke sikkert det ville skjedd i alle byer, sier festivalsjef Runar Eggesvik til Dagbladet.no.

Dype spor

Det er ifølge Eggesvik 30-40 band som bor privat, og han har ikke hørt noen som klager. Men innlosjeringen har i hvert fall satt dype spor i et band.

Oslobandet Brut Boogaloo hadde sett for seg lange netter med våte nachspiel, siden de hadde fått en 70 kvadratmeter stor leilighet.

Men den gang ei.

- Leiligheten ser ut som om den har vært med i VM i nips. Det er duker, bibler og Jesus-ikoner overalt, forteller Henning Solvang. Bandet har nå søkt tilflukt på utestedet Blårock, på grunn av den noe tyngende, strengt religiøse vibben i leiligheten.

Alle planlagte nachspiel er avlyst.

OSLOBAND: Brut Boogaloo er et mange band som bor privat under årets Bylarm. Foto: Brutboogaloo.com
OSLOBAND: Brut Boogaloo er et mange band som bor privat under årets Bylarm. Foto: Brutboogaloo.com Vis mer

Avlat

- Vi hadde tenkt til å oppføre oss som om det var et vanlig hotellrom. Men det funker rett og slett ikke. I stedet har vi gjort ting som å måke oppkjørselen hennes.

I en krukke på stua lå det en lapp til bandet, det der het at den 75 år gamle damen hadde dratt til Bulgaria for å hjelpe fattige barn der. Hun ville gjerne at bandet også skulle bidra til å hjelpe, og at de skulle oppfordre kollegene deres til å gjøre det samme.

- Hver gang vi gjør noe galt, som å banne for eksempel, legger vi penger i krukka. Avlat, forklarer Peter Boström.

- Det funker heller ikke å snakke dritt om andre band. Jeg gjorde det én gang, og da følte jeg at jeg måtte gi bort 50 kroner, forteller Solvang.

Takknemlige

Bandet ønsker å presisere at det ikke er noe galt med leiligheten, og at de er svært takknemmelige både overfor hun som leier ut og Bylarm.

Men leiligheten har åpenbart en påvirkning på bandet, som spilte konsert i går, og som spiller igjen på Blårock i kveld.

- På konserten i går røyk jeg en streng, og jeg er overbevist om at det skyldes det faktum at jeg sølte kaffe på en av dukene hennes i går. I dag har jeg ikke sølt en dritt, og skal også sende rundt en lue blant publikum på konserten. Gatebarna i Bulgaria skal få sitt, sier Solvang.

<B>SPRENGT KAPASITET:</B> Festivalsjef Runar Eggesvik sier at Bylarm har sprengt hotellkapasiteten i Tromsø. Også flyene er fulle.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!