DEBATT

Tuftebarten:

Ingen i klubben aner hvem du er. Det finnes ikke en kjeft i byen Liverpool som bryr seg om deg

Kjære, norske Liverpool-supporter.

INGENTING: For business-modellen til LFC er du gull verdt. Men for klubben betyr du ingenting, skriver Tuftebarten. Foto: NTB Scanpix
INGENTING: For business-modellen til LFC er du gull verdt. Men for klubben betyr du ingenting, skriver Tuftebarten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Nå er du glad. Glad for at dere endelig er tilbake der dere hører hjemme. I mesterligafinalen. Som en underdog har dere seilt gjennom mesterskapet med kjappe pasninger, glitrende kontringsspill og en fotballglede som ingen kan matche. Nå skal dere møte selveste Real Madrid i Kiev.

Alle bidro. Salah, Firmino og Mané stod for målene. Milner for de perfekt timede pasningene. I forsvar var det ikke alltid like solid, men bra nok allikevel. Så lenge man scorer flere enn man slipper inn. Vi må heller ikke glemme Klopp. Den fantastiske, bebrillede tyskeren med like mengder fotballklokskap og barnslig entusiasme.

Og så deg da. For du er også en del av dette Liverpool-laget. Hver eneste norske Liverpool-supporter har gjort sitt for å sikre finaleplassen. Du har betalt TV2-abonnementet. Du har kjøpt årets bortetrøye også. Og en vintage 1986-drakt med Crown Paints-logo. Og en barnetrøye med shorts i størrelse 4 år til nevøen din. Også har du overtalt to kollegaer til å bli Liverpool-supportere, sånn at også de har bidratt til klubbkassa. Gutteturen til hjemmekampen mot Watford på Anfield var ikke gratis. Ingen skal si at du ikke har bidratt til klubbkassa. Og du kalte dattera di for Ynwa. Det kostet. Men du gjorde det.

Det sies at hvert lag har en 12. spiller. Fansen. Men for Liverpool Fotball Club er nordmannen spiller nummer 13. Du kommer fra Alta, Brumunddal, Åsane og Lillesand. Du bruker din avmålte tid på jorden til å henge røde vimpler fra balkongen når det er kampdag, du deler YouTube-videoer om Hillsborough-tragedien på Facebook, og profilbildet ditt er en selfie sammen med Jamie Carragher fra spillertunnelen på Anfield. Du har gjenfortalt mirakelet i Istanbul så mange ganger at du har lagt inn faste fun facts og kunstpauser. Og du ser på deg selv om en del av klubben. Nå skal dere forsøke å skape et nytt mirakel. Mot Cristiano Ronaldos Real Madrid. Et lag dere slo 5-0 over to kamper for ni år siden.

Men du er ikke en del av klubben. Du er ikke lagets 12. spiller som sitter kampklar og oppvarmet på benken og venter på instruksjoner fra hjelpetreneren. Du er lagets 13. spiller, som sitter med tomt blikk to rader lenger oppe med overtrekksdressen på. Du er den kinesiske utenlandsproffen som aldri spiller seriekamper men som fikk kontrakt allikevel fordi det ville øke slaget av t-skjorter i hjemlandet.

Ingen i klubben aner hvem du er. Det finnes ikke en kjeft i byen Liverpool som bryr seg om deg. Du vet det bildet med Jamie Carragher du bruker som profilbilde? Jamie Carragher bruker ikke det som profilbilde. De scouserne du møtte på pub etter seieren mot Watford? De du fikk så bra connection med, og som sa at scouser-aksenten din var så overbevisende at de trodde du var vokst opp på Merseyside? De jugde. Og de to kollegaene som ble med deg til Anfield? De driter i klubben og Ian Rush og Crown Paints, de ble bare med for å være greie.

For business-modellen til LFC er du gull verdt. Men for klubben betyr du ingenting. Du har ingenting å gjøre i Kiev 26. mai. Mesterligafinalen handler ikke om deg. Bli hjemme.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer