<strong>Satser på skole:</strong> Vi har fått kommunestyret til å vedta målsetningen vår, om at Vålerskolen skal bli en av Hedmarks beste innen 2019 målt på omdømme, læringsresultater og skolemiljø, skriver Ole Frode Mikkelsgård. Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Satser på skole: Vi har fått kommunestyret til å vedta målsetningen vår, om at Vålerskolen skal bli en av Hedmarks beste innen 2019 målt på omdømme, læringsresultater og skolemiljø, skriver Ole Frode Mikkelsgård. Illustrasjonsbilde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Ingen innsparing i Vålerskolen

Det er viktig for oss å skape grunnlag for å øke innbyggertallet. Da må vi både ha tjenester og politikk som gir økt bolyst, samtidig som vi skaper flere arbeidsplasser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kommunevalg er personvalg, sies det. I så fall håper vi at Venstre ligger godt an i Våler. Vi har mønstret den største lista av alle partiene, og har hele 22 kandidater du kan velge mellom. Vi kan skilte med å ha fleste unge på lista vår, og vi har stor bredde i kompetanse på laget, som har lyst til å være med på å ta de riktige og viktige valgene framover!

Det er viktig for oss å skape grunnlag for å øke innbyggertallet. Da må vi både ha tjenester og politikk som gir økt bolyst, samtidig som vi skaper flere arbeidsplasser.

Det viktigste vi kan gjøre for å skape bolyst er en god skole. Vi har fått kommunestyret til å vedta målsetningen vår, om at Vålerskolen skal bli en av Hedmarks beste innen 2019 målt på omdømme, læringsresultater og skolemiljø. En klar målsetning, men den må følges opp. Venstre har gode skolepolitikere, som gjennom en god politisk målstyring og tett oppfølging av skolene kan realisere målsetningen. Alle partiene i Våler er nå for en felles skole, men vi vil ikke ha noen innsparing - vi vil beholde ressursene i Vålerskolen på dagens nivå. Det er en viktig forutsetning for å kunne nå målsetningen.

Venstre var også eneste parti som gikk inn for en næringsplan for Våler, mens de andre partiene stemte for å samarbeide med Åsnes om dette. Vi trenger mer enn noe annet å skape eierskap til næringsutviklingen i Våler. I dag er ansvaret pulverisert, og innsatsen fragmentert. Frikjøp av varaordfører, medlemskap i ERNU uten at vi aktivt deltar, deltidsinnsats fra Solør Næringshage, og svakheter ved administrativ organisering av næringsarbeidet, er ikke et godt utgangspunkt for nyskaping.

Vi må ansette en næringssjef og bygge opp kompetanse innenfor nyskaping, hvoretter vi må lage en helhetlig plan - for Våler - som satser på det som Våler har gode forutsetninger for å bli gode på. Bioøkonomi, reiseliv og opplevelser, trafikk - motorsport - transport. I tillegg må vi søke videreutvikling av Braskereidfoss industriområde, sett opp mot Solør videregående skole. Her er det muligheter for både store nyetableringer, og mindre produksjonsbedrifter. Vi trenger en offensiv næringspolitikk for å lykkes med dette.

Et levende Vålbyen er viktig for hele Våler. Det er trist å se utviklingen i sentrum under ett, men samtidig har vi positive eksempler på bedrifter som får det til. Venstre vil styrke samarbeidet og støtten til bedriftene, og tror det er viktig å vektlegge utvikling av kompetanse innen markedsføring og salg på nett, som vil være avgjørende for om nyetableringer vil kunne være levedyktige over tid.

Våler Venstre har også fremmet forslag om et klima- og miljøfond, som både kan bidra til miljøtiltak i hele kommunen, men som også kan benyttes til å fornye Våler sentrum som en miljøgate. Mulighetene er der - men vi må se dem og ta dem.

Velg dine kandidater og stem Venstre i Våler!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer