Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ingen jobber vel uten lønn?

Inge Tenvik og Trond Gaute Lockertsen tilbakeviser kritikken fra granskingsgruppen: - Vi har ikke misbrukt noen midler, sier Tenvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Laget ingen film

De to vil nå søke juridisk assistanse for å finne ut hvordan de skal forholde seg til rapporten, men mener allerede å kunne slå fast at den er full av faktiske feil.

- Jeg fikk sjokk da jeg leste den. Rapporten er utrolig ensidig, sier Lockertsen.

Filmprodusentene fikk se rapporten søndag - og samme kveld sendte Lockertsen et tre sider langt brev til filminstituttet hvor han mener å kunne påvise flere uriktigheter.

Blant annet påstår Lockertsen og Tenvik at arbeidet med «Drengen og draugen» er kommet lenger enn det rapporten sier. De mener også å kunne dokumentere at Norsk Filminstitutt har fått jevnlige rapporter om framdriften - og den manglende framdriften - i prosjektet.

Lockertsen og Tenvik avviser også at de skal ha fått kraftig overbetaling for det arbeidet de har gjort med tegnefilmen.

- Ingen jobber vel uten å få lønn. Jeg kan ikke se at vi har gjort noe galt. Det er sårende og vondt å lese rapporten og jeg kjenner meg ikke igjen i de karakteristikkene utvalget bruker, sier Tenvik.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!