Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ingen jul uten El Vez

For andre år på rad stiller amerikaneren El Vez opp på Rockefeller for å synge inn jula på sin helt spesielle måte: Med meksikanske utgaver av Elvis-låter og julenisser med korte skjørt og lange bein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag er El Vez på plass i Oslo med sitt Merry Mex-Mas Show.

- Det blir ikke de samme damene som i fjor, men disse er like sprelske, forsikrer El Vez fra en mobiltelefon ute fra Førjuls-Europa et sted, der han gjennomfører en halsbrekkende turné med 30 konserter på like mange dager.

Revolusjon

El Vez er kjent verden over for sin eksplosive miks av Elvis-låter og meksikansk revolusjon ä la Emiliano Zapata.

Full av humor og musikalsk talent er El Vez mye mer enn en Elvis-imitator; han bruker Elvis-imaget til å gjøre noe helt nytt.

- Neste år lanserer jeg et nytt gospelshow, der både revolusjon og religion skal komme til uttrykk, forklarer han.

- Her skal ingen diskrimineres. Alle skal komme til uttrykk med sine tanker om Gud, enten de er kristne, jødiske, zenbuddhister eller aztekere. Hovedpoenget er at Gud ikke skal brukes som våpen mot menneskene. Englene kommer dalende ned på scenen mens vi gjør låter av blant andre Elvis, Pointer Sisters, Doobie Brothers og Iggy Pop. Du vet, han med «Lust for Christ».

Professorer

- Deltok du i årets markering av 20-årsdagen for Elvis' død?

- Jeg var i Memphis på dagen og deltok i en akademisk konferanse. Sterke saker, med foredrag av typen «Elvis og verdenssituasjonen», «Elvis og rasekampen på 60-tallet» og så videre. Tre av foredragene handlet faktisk om meg. Det var gøy. Jeg kjente meg ikke igjen hele tida, men bevares, det var moro å høre professorer uttale seg om mitt «transkulturelle prosjekt».

- Snakket de om din form for chicano power?

- Blant annet. Akkurat nå jobber jeg forresten med et Elvis/Bowie-show, sammen med en Bowie-imitator som heter Billy Wisdom. Det skal vises i Los Angeles 8. januar, på Elvis' og Bowies felles fødselsdag. Glitterrock har alltid betydd mye for meg. Bowie og Elvis har jo også en forholdsvis spektakulær garderobe.

- Hvilke låter skal dere spille?

- Vel, vi kommer i hvert fall til å anrope Elvis' manager, oberst Tom Parker. «This is Ground Control to Colonel Tom», ikke sant? Merry Mex-Mas så lenge!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!