Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ingen jul uten snekker Andersen

Fire hundre ganger har Per Skjølsvik tatt på seg snekkerhabitten og entret scenen som snekker Andersen. Jubelen fra salen er like stor hver gang.


POPULÆRT TEATER: På scenen for firehundrende gang. Knut Wiulsrød som nisse og Per skjølsvik som snekker Andersen.

Jubileet ble markert med bløtkake, champagne og celebre gjester etter den 401. forestillinga av «Jul med Prøysen og snekker Andersen».
- Vi spilte to forestillinger rett etter hverandre, og vi tok ikke sjansen på å drikke de edle dråpene i pausen. Så vi ventet til begge var over, smiler Skjølsvik. For titusenvis av unger er han snekker Andersen. Det har han vært i åtte år.
- Nå har jeg nettopp fått en liten sønn, han er seks uker og heter foreløpig bare godgutten. Jeg må i hvert fall holde på til han er stor nok til å se stykket, sier Skjølsvik.
Kona til Alf Prøysen, Else, og datteren Elin hadde tatt turen til Oslo Nyes dukketeater for å se jubileumsforestillingen. Else hadde ikke sett stykket siden premieren, så det ble et gledelig gjensyn.
- Men for oss som står på scenen er det like moro hver gang. Ungene er så engasjerte; de roper og peker og lever seg helt inn i stykket, sier Kjersti Germeten.
- For eksempel han som skulle lære nissegutten å snakke, fordi han kaller snurrebass for surrebass: «Det hetel ikke sullebass, det hetel snullebass!» i den belærende tonen, ler Kjersti Germeten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling