DEBATT

Debatt: Bilfritt i Oslo

Ingen kan verne seg mot nett-troll

Ja til bilen i Oslo mener en folkelig debatt rundt utekontorer, rasering av parkeringsplasser, 53 nye bomringer, svindyre sykkelhoteller og Raymobil er en tvingene nødvendighet og en grunnleggende rett i et hvert demokrati.

NØDVENDIG: - At Ap-byrådets krig mot bilen engasjerer er det ingen tvil om. I Oslo er de registrert 300.000 privatbiler og de er der ikke for moro skyld, skriver artikkelforfatteren. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
NØDVENDIG: - At Ap-byrådets krig mot bilen engasjerer er det ingen tvil om. I Oslo er de registrert 300.000 privatbiler og de er der ikke for moro skyld, skriver artikkelforfatteren. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Skribent Jarl Wåge bruker øks og kanoner mot nyhetsavisen «Ja til bilen i Oslo». Verken VG, NRK, TV2 eller MDG for den del kan verne seg mot trollene på Facebook. Kun blokkere.

At Ap-byrådets krig mot bilen engasjerer er det ingen tvil om. I Oslo er de registrert 300.000 privatbiler og de er der ikke for moro skyld. Bilen betyr frihet til å få hverdagen til å gå opp. Når politikerne samtidig angriper godtfolks lommebøker i samme slengen er det helt naturlig at godtfolk blir lynende forbannet.

Nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo, som dekker samferdsel, har vært på lufta kun en halvt år – og kun på Facebook. På et halvt år har straks 20.000 lesere trykket på medlemsknappen, og nyhetsavisen skaper et stort engasjement. De siste 28 dager har 140.000 lesere skrevet kommentarer eller trykket på liker-knappen. Rekorden er 185.000.

Nyhetsavisen skriver egne saker, klipper lynraskt andres saker og publiserer debatt-innlegg. Alle hovedinnlegg (journalistikken) godkjennes av administrator. Siden kommentarfeltene under hovedinnleggene ikke kan forhåndsmodereres er det engasjert syv frivillige som ikke gjør annet enn å slette upassende innlegg.

Samtidig blokkeres nett-troll løpende, og i løpet av et halvt år har 58 personer blitt stengt ute fra nyhetsavisen Ja til bilen i Oslo. Samtidig har vi avvist 485 falske profiler, anonyme profiler og lånehaier. Dette har betydd at debattene har blitt «bedre og bedre».

Jarl Wåge har gjentatte ganger engasjert seg i spaltene. Hans budskap har kun vært at folk må slutte med å klage og syte. Wåge mener altså at Oslos innbyggere skal pent stå i giv akt, med lua i hånda og bare si ja takk til alt politikerne gjør med Oslo.

Ja til bilen i Oslo mener en folkelig debatt rundt utekontorer, rasering av parkeringsplasser, 53 nye bomringer, svindyre sykkelhoteller og Raymobil er en tvingene nødvendighet og en grunnleggende rett i et hvert demokrati. Uten ytringsfrihet og den frie presse har demokratiet for alle praktiske formål blitt et diktatur.

Jarl Wåge sammenligner Ja til bilen i Oslo med en ayatollah. Det er rimelig å anta at Wåge drar sine tanker mot Iran. Etter selv å ha reist Iran på kryss og tvers kan jeg berolige Wåge, fordi nyhetsaviser som «Ja til bilen i Oslo» er det ikke plass til i det iranske mediebilde. Videre tar han sterk avstand fra at «Ja til bilen i Oslo» offentliggjorde et offentlig dokument som forteller hvem som deltok på MDGs landsmøte sist helg. Å offentliggjøre offentlige dokumenter makten ikke liker er det heller neppe plass til i det Iranske diktatur.

Jarl Wåges raljering med «Ja til bilen i Oslo» ønskes selvfølgelig velkommen. Som en pølsemaker sa engang på 60-tallet.

- Den dagen folk slutter å snakke om pølsene mine, selger jeg ikke en eneste wiener. Så lenge personer som Jarl Wåge snakker om «Ja til bilen i Oslo» ruller nyhetsavisen videre og dekker journalistisk en kasse med fire hjul så kritisk og så profesjonelt vi kan.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer