Ingen krig mot lærerne

Den karikaturen av KS' standpunkter som mange forsøker å tegne, ligner lite på virkeligheten.

GODE LEDERE:  «Vi tror at skolelederne - som lærerne - er opptatt av å skape en best mulig skole, for elever, lærere og samfunn», skriver Gunn Marit Helgesen. Foto: Bjørn Sigurdsøn
GODE LEDERE: «Vi tror at skolelederne - som lærerne - er opptatt av å skape en best mulig skole, for elever, lærere og samfunn», skriver Gunn Marit Helgesen. Foto: Bjørn Sigurdsøn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet forsøker, først i en helsides kommentarartikkel av Stein Aabø, sist i søndagens lederartikkel, å gjøre KS' syn på lærernes arbeidstidsavtale til et spørsmål om min partitilhørighet. Det er med respekt å melde det rene tøv. KS mente akkurat det samme under forrige styreleder, og det er et samlet hovedstyre i KS som har gitt våre forhandlere mandat, etter grundig organisasjonsmessig behandling. Eneste forskjellen er at KS og lærernes organisasjoner i forrige runde ble enig om at gjeldende avtale skulle forlenges ut 2013. Derfor ble det nye forhandlinger nå. Lærernes organisasjoner var selvsagt fullt klar over våre posisjoner hele tiden.

Dagbladet gjør mye for å bygge opp under den voldsomme ordbruken fra en del lærere, men dessverre svært lite for å opplyse sine lesere om hva som er realiteten i KS' syn. La meg derfor forsøke å hjelpe, først med å gjøre klart hva vi ikke går inn for:

• KS har ikke krevd, og krever fortsatt ikke, at lærernes arbeidsår skal utvides fra 39 til 45 uker.

• KS har ikke krevd, og krever fortsatt ikke, at lærerne skal være på jobb i 37,5 timer pr. uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer