Ingen kutt i nyheter

NRKs radioprogrammer «Ukeslutt», «Dagsnytt Atten», «Søndagsavisen» og de korte nyhetssendingene hver time på TV blir ikke rammet av sparekniven. I går kveld feiret Dagsnytt-gjengen den gode nyheten.

- NRK har for dårlige ledere

- Vi er selvfølgelig veldig glade, sa dagsnyttsjef Anette Groth som sammen med en del av sine medarbeidere var samlet på restaurant Lorry i Oslo i går.

«Ukeslutt», «Dagsnytt Atten», «Søndagsavisen» og nyhetssendingene hver time sto på lista over mulige spareoffer som nyhetsdirektør Anne Aasheim la fram i forrige uke. I går ble lista kastet i papirkurva av den samme Aasheim og programsjef Hans-Tore Bjerkaas, med beskjed om at «det vil være et strategisk feilgrep å legge ned sentrale nyhetstilbud».

- Hvordan skal vi da tro at du virkelig mente å legge ned «Ukeslutt» for ei uke siden?

- Jeg er helt ærlig når jeg sier at det var et reelt alternativ. Det har ikke vært noe spill i det hele tatt, sier Aasheim.

Men nå er det altså uaktuelt å fjerne programmer, og siden Aasheim mener hun ikke kan fjerne noe annet fra sin nyhetsdivisjon, er det kringkast-ingssjef Einar Førdesom må løse pengeproblemene hennes. Dermed er man like langt som da Aasheim ble ansatt og annonserte at hun ville løse de økonomiske problemene fort og brutalt.

- Lider dere av beslutningsvegring i NRK?

- Nei, dette har vært en viktig avklaring for meg. Jeg har kuttet mye, men nådde en smertegrense der det ikke var mulig å spare mer uten å gjøre det i sendeskjemaet. Når det ikke skal kuttes der, er det rik-tig å løfte saken opp til kringkastingssjefen, sier Aasheim.