Ingen Lana-magi på Hove

Myteomspunnede Lana Del Rey har et formidlingsproblem.

IMØTESETT: Amfiet på Hovet dirret av forventning før myteomspunnede Lana Del Rey entret scenen natt til i dag. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
IMØTESETT: Amfiet på Hovet dirret av forventning før myteomspunnede Lana Del Rey entret scenen natt til i dag. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOVEFESTIVALEN: Det var ingen tvil om at Lana Del Reys Hove-konsert var sterkt imøtesett. Det fullsatte Amfiet formelig dirret av forventning i minuttene før den høyreiste sangerinnen entret den dunkelt belyste scenen.

Sånn umiddelbart skulle man tro at det meste lå til rette for tre kvarter med festivalmagi. Det blir dessverre ikke helt slik.

Det blir fort åpenbart at lyden er kranglete og at Del Rey mangler den tekniske rutinen det krever av en sanger som skal spille på lag med en strykekvartett, flygel og gitarist, og alt det innebærer av dynamisk finesse. Vokalen drukner i det ene øyeblikket for så å være ganske bardus i det neste.

De klassisk anlagte popsangene hennes har absolutt en aura av noe eksotisk og gåtefullt i all sin dunkle, nærmest gotiske prakt. Enten hun agerer jazzsangerinne på en kneipe på 50-tallet i «Million Dollar Man», eller dommedagsfyrstinne i «Born to Die», med dystre bilder flakkende på storskjermen i bakgrunn.

Lana Del Rey har en flott klang, men hovedproblemet hennes er at hun er en høyst middelmådig formidler. Det kan nesten virke som hun har fått en gave hun ikke helt vet hvordan hun skal forvalte. Av og til får man en følelse av at hun må løpe bort på scenekanten og spørre assistenten sin:  Er det nå jeg skal bukke?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer