Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ingen leger klarte å finne ut hva som feilet mannen (55). Så løste Jürgen gåten ved hjelp av TV-serie

Hylles som Tysklands «Dr. House».

TYSKLANDS «DR. HOUSE»: Jürgen Schäfer blir omtalt som Tysklands «Dr. House» etter at han fant ut hva som var galt med en pasient ved hjelp av en episode i TV-serien. Foto: AP Photo/NTB Scanpix
TYSKLANDS «DR. HOUSE»: Jürgen Schäfer blir omtalt som Tysklands «Dr. House» etter at han fant ut hva som var galt med en pasient ved hjelp av en episode i TV-serien. Foto: AP Photo/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Tysklands Dr. House helbredet ukjent sykdom».

Det skriver den tyske storavisa Die Welt om den tyske legen Jürgen Schäfer.

Han fant ut hva som var galt med en 55 år gammel mann som, i tillegg til en alvorlig hjertefeil, hadde en uvanlig blanding av symptomer som feber, blindhet, døvhet og forstørrede lymfeknuter.

Kjente igjen symtomene Andre leger hadde forsøkt å finne ut hva som var galt i flere måneder.

- Etter fem minutter, visste jeg hva som var galt, sier Schäfer til nyhetsbyrået AP.

Schäfer er fan av den amerikanske TV-serien «House M.D.», og forteller at 55-åringens symptomer stemte nesten helt overens med en pasient på en episode der hovedfiguren Gregory House fant ut at det handlet om kobolt-forgiftning.

Mens pasientens tidligere leger mente han hadde behov for et hjertetransplantasjon, begynte Schäfer og hans kollegaer å teste mannens koboltnivåer. Problemene skal ha startet etter en operasjon for å erstatte en keramisk hofte.

Noen små fragmenter av den keramiske hofta skal ha blitt igjen og skal ha presset mot erstatningen av metall. Dette skal ha ført til at kobolt og krom ble lekket inn i pasientens blod.

Ifølge Schäfer ble pasienten straks bedre etter at hofta ble byttet ut.

Svært ettertraktet Han og kollegaene skrev om opplevelsen i legetidsskriftet Lancet.

Schäfer jobber ved Senter for udiagnostiserte sykdommer i Marburg like nord for Frankfurt og forteller at han bruker TV-serien aktivt når han underviser medisinstudenter.

Senteret ble opprettet i oktober og pasienter fra hele Tyskland prøver nå å få Schäfer til å behandle dem.

Ifølge tyske Die Welt har legen måttet skaffe seg hemmelig nummer på grunn av den massive pågangen.

SPILTE GRETTEN LEGE: Den britiske skuespilleren Hugh Laurie spilte den amerikanske legen Gregory House i TV-serien «House M.D.». Foto: AP Photo/Matt Sayles/NTB Scanpix
SPILTE GRETTEN LEGE: Den britiske skuespilleren Hugh Laurie spilte den amerikanske legen Gregory House i TV-serien «House M.D.». Foto: AP Photo/Matt Sayles/NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart