Ingen lek

Dette blir nesten for realistisk til å være morsomt.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill

  Det er etterhvert bøttevis med spill som lar deg tre inn i rollen som profesjonell rallysjåfør. Vel inne i bilen er banen din - og det er opp til deg å komme i mål så fort som mulig.

  Jeg påstår på ingen måte at dette er en enkel affære, men i spillserier som «WRC», «Colin McRae» og «RalliSport Challenge» er det mulig for deg å gjøre det rimelig godt uten å ha vokst opp med et par pedaler limt fast på beina.

  Det er tross alt et bilspill du har med å gjøre, hvilket betyr at du gjerne vil ha det gøy når du sysler med det. «Richard Burns Rally» er derimot ingen dans på roser.

  På tross av at Burns-gutten har gått hen og pådratt seg hjernesvulst, stakkars, har han likevel fått sitt eget spill han også. Og med det har han bestemt seg for å vise muskler. Dette er realisme, så nært du kan komme å sitte bak rattet - og det er et sted de fleste av oss spillentusiaster ikke hører hjemme.

  For i all sin iver etter å vise oss hva rally egentlig er for noe, har Burns glemt at det skal være gøy å spille spill.

  Det å bli møkkforbanna støtt og stadig for deretter å miste lysten på å spille videre, er ikke noe man skal måtte betale penger for.

  Kjører du for å ha det gøy, blir du nemlig straffet. Her går nemlig alt etter boka, en treglest bok jeg overlater til andre å lese ettersom jeg ikke har tålmodighet til å fintolke alt som står mellom linjene.

  At spillet i tillegg har rimelig enkel grafikk, lange innlastingstider og en temmelig anonym (men gjennomsponset) framtoning, hjelper ikke det minste.

  Og apropos realisme: Jeg har selv vært så heldig at jeg har fått sitte på i en rallybil et par ganger - en av dem med selveste Henning Solberg. Om «Richard Burns Rally» kunne måle seg med dette? Ikke sjans.

 • Alt om spill!
 • Diskuter spill