Ingen nåde for skittent spill på Xbox 360

Nå straffer Microsoft jukserne.

(Dagbladet.no): Det er alltid noen som jukser i spill, også på konsollene. Microsoft har en stund allerede slått ned på juksere på deres onlinetjeneste Xbox Live, og nå er det klart for nok en runde.

I lengre tid har det vært jukset spesielt mye i spillet «Gears of War 2» slik at spillerne kan øke sin gamerscore ved hjelp av enkle juksemetoder. Denne poengsummen er knyttet til hver spiller, og viser hvor mye innsats han eller hun har lagt i spillingen sin - for mange er det å sanke slike poeng en svært viktig del av spillopplevelsen.

Når Microsoft nå har bestemt seg for å straffe disse jukserne, skjer det med en sanksjon som mest sannsynlig vil svi for de det gjelder. På sin blogg forteller nemlig talsmann Larry «Major Nelson» Hryb at poengsummen vil nullstilles for «GoW2»-jukserne, og at profilen vil merkes med et «jukser»-stempel.

Det sies ikke noe om hvor mange spillere dette gjelder i denne omgang, men Microsoft er allerede godt i gang med oppryddingen.

Et annet spill som er preget av online-juksing er «Call of Duty 4». Også her vil juksere i nær framtid bli slått hardt ned på, skal vi tro en nylig Twitter-melding fra Infinity Ward-talsmann Robert Bowling.

Han skriver at en oppdatering til spillet i nær framtid vil gjøre det langt vanskeligere for jukserne, og at «juksemakernes tid er ute».