Ingen «Nobodies»

Steinar Albrigtsen plugger inn el-gitaren og inntar bred beinstilling, mens Tom Pacheco hamrer løs på kassegitaren. Det er ikke rock'n'roll, men det likner veldig.

BERGEN (Dagbladet): Den nye plata til Tom Pacheco & Steinar Albrigtsen heter «Nobodies», men ikke ta dem alvorlig. De er veldig mye når de nå har lagt ut på en sju uker lang norgesturné sammen - selv om de aldri gjør noe vesen av det.

Rockgitarist

Plata er innspilt med kjente musikere i Woodstock, men bare Tor Hauge (trommer) og Andy Nesblom (bass) følger den norsk-amerikanske kameratduoen på denne turneen. Og istedenfor å hyre inn enda flere musikere, henger Steinar Albrigtsen like godt Telecasteren over skuldra og leker rockgitarist.

Dette må han ha ventet lenge på å få gjøre - et overraskende og morsomt trekk som hevet turnéstarten i Bergen seint mandag kveld. For han beviser igjen hvilken fin strengeplukker han er, enten gitaren er strømførende eller akustisk - som i den fine blueslåta «Night Train Blues».

Lang turné

Pacheco og Albrigtsen kjenner hverandre godt, og skaper en lun og koselig atmosfære rundt seg. Det smitter over på publikum, som i tillegg til de fleste låtene fra den nye plata også får gamle duokjenninger som «Big Storm Coming» og «Beaches Of Rio» og solonumre som Steinars «She Belongs To The Rain» (skrevet av Tom) og Toms fine historie om Juan Romero - inspirert av et bilde av unggutten som trøstet en døende Robert Kennedy etter attentatet i 1968. Og - jammen kom også Toms signaturlåt «Robert And Ramona» som bonus til slutt.

Kombinasjonen føles naturlig og nødvendig, og bidrar til at konserten aldri blir kjedelig. Om lyden også er like balansert og behagelig på resten av den lange turneen, skulle alt være lagt til rette for en liten signingsferd landet rundt.

Turneen fortsetter i Halsa i Nordland i kveld, Bodø torsdag, Fauske fredag og Kabelvåg lørdag. Etter et ti-talls konserter avsluttes turneen i Vikedal ved Haugesund 14. juli.

oyvind.ronning@dagbladet.no