- Ingen norske striper uten «Tommy og Tigern»

Nemi-redaktøren svarte leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Vi er i en helt enestående posisjon i Norge. I motsetning til de fleste land i verden har vi en levende tegneseriekultur. Det er mulig å tegne striper, få dem på trykk og til og med få penger for dem, sier Sigbjørn Stabursvik til Dagbladet.no.

Han vet hva han snakker om. Stabursvik begynte å jobbe med tegneserier for over 20 år siden, først som oversetter, siden som redaktør. Han var med da norske stripeserier for alvor kom på banen på begynnelsen av 90-tallet. Og nå er han redaktør for et av Norges mest populære tegneserieblader, «Nemi».

I dag klokka tolv stiller han til nettmøte på Dagbladet.no, for å gi råd til ferske serieskapere og deltakere i Dagbladets tegneseriekonkurranse. (Se konkurranseregler i faktaboksen til høyre.)

Skreddersydd fungerer ikke

Jobben hans er blant annet å vurdere å plukke ut tegneserier som skal komplettere Lise Myhres «Nemi». Men det er ikke så lett å gi en oppskrift på hva som passer inn.

- «Nemi» er ganske spesielt, i og med at vi har veldig mange ulike typer serier i bladet. Det er en veldig rar miks som på en måte skal være like sammensatt som figuren Nemi. Alt vi bruker skal føles som om det passer inn i et «Nemi»-univers, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer