Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Niger:

Ingen norske styrker i Niger nå

Avtalen åpner for at Forsvaret kan delta i kapasitetsbygging. Norske soldater skal verken jakte terrorister eller stoppe migranter.

I SAHEL: Gjennom oppdraget Barkhane har Frankrike soldater i flere land i Sahel-regionen, inkludert Niger. På bildet er en fransk soldat på patrulje i Mali. Foto: AFP PHOTO / NTB scanpix
I SAHEL: Gjennom oppdraget Barkhane har Frankrike soldater i flere land i Sahel-regionen, inkludert Niger. På bildet er en fransk soldat på patrulje i Mali. Foto: AFP PHOTO / NTB scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Dagbladet 27. februar spekulerer Nupi-forsker Morten Bøås om hvorvidt norske soldater allerede er på plass i Niger.

La meg derfor få oppklare: Norge har inngått en juridisk avtale med Niger som åpner for at norsk personell kan sendes til landet, men det er ikke fattet noen politisk beslutning om å gjøre dette.

Avtalen åpner for at Forsvaret kan delta i kapasitetsbygging. Det vil si å trene og rådgi lokale styrker, slik at de blir bedre i stand til å håndtere sikkerhetsutfordringer i eget land.

Norske soldater skal verken jakte terrorister eller stoppe migranter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!