Ingen ny Billboard-plassering for «The Fox»

Men én god nyhet fikk Ylvis likevel i kveld ...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ylvis' «The Fox» har siden premieren i september blitt mer og mer populær over hele verden.

På den nylig oppdaterte Billboard Hot 100-lista, ligger låta på samme plass som i forrige uke: sjetteplass.

Siden forrige gang lista ble oppdatert, har brødrene Ylvisåker vært på nok en promotur i Statene. Mens de i slutten av september var i Los Angeles, der de blant annet gjestet «Ellen DeGeneres Show», tok de denne gang turen til New York.

Der besøkte de blant annet «Today Show» og «Jimmy Fallon», samt gjorde intervjuer med flere medier, blant annet det anerkjente musikkmagasinet Rolling Stone.

Det har imidlertid ikke gitt utslag på Billboard Hot 100-lista så langt.

Klatrer oppover Den mye omtalte låta om hva slags lyder reven lager debuterte på den amerikanske Billboard-listas 29.-plass for én måned siden.

Siden har «The Fox» klatret oppover det som regnes som verdens viktigste hitliste, og vært innom både 24.-, 13.-, 8.- og i forrige uke en 6.-plass.

<strong>STATUS QUO:</strong> Det som begynte som en meningsløs spøk, er fortsatt den sjette mest populære låta i USA. 
Foto: Linus Sundahl-Djerf / Dagbladet
STATUS QUO: Det som begynte som en meningsløs spøk, er fortsatt den sjette mest populære låta i USA. Foto: Linus Sundahl-Djerf / Dagbladet Vis mer

Til tross for at plasseringen på Hot 100-lista er den samme denne uka, klatrer låta på en annen Billboard-liste.

Låta har nemlig gjort et solid byks på lista over mest nedlastede låter. Siden lista over digitale låter ble oppdatert for ei uke siden, har den blitt streamet 25 prosent mer, og går dermed fra 12.- til 8.-plass.

Av norske artister er det bare a-ha som har klart å kapre førsteplassen på den gjeve lista. Det skjedde i 1985 med låta «Take on Me». Også denne uka er det artisten Lorde som har fått den aller gjeveste plasseringen på Hot 100-lista, med låta «Royals».

Youtube-suksessen vil heller ingen ende ta. Det var her eventyret begynte, da TVNorge la ut videoen som en promo for brødrenes talkshow 3. september i år.

I skrivende stund har Youtube-videoen blitt sett svimlende 126 millioner ganger i løpet av seks uker.

- Skjønner ikke Brødrene fra Bergen har ved flere anledninger uttalt at de ikke helt forstår hvorfor «The Fox» er så populær.

- Det er det ingen skjønner. Hadde man skjønt det, hadde man jo laget drøssevis av sånne, sa Ylvis-brødrene til Dagbladet forrige uke.

Billboard har også gladnytt til albumaktuelle Miley Cyrus: Det nye albumet hennes «Bangerz» gikk rett til topps på Billboard Hot 200-lista, altså lista over de mest populære platene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer