På egne bein : Donkeyboy og Linnea Dale skal snart ikke jobbe sammen lenger. Helt uproblematisk, mener pressesjef Kaada. Her fra Spellemannsprisen.  Foto: Eirik Helland Urke
På egne bein : Donkeyboy og Linnea Dale skal snart ikke jobbe sammen lenger. Helt uproblematisk, mener pressesjef Kaada. Her fra Spellemannsprisen. Foto: Eirik Helland UrkeVis mer

Ingen ny «Donkeygirl»

Når Linnea Dale forlater Donkeyboy står det ingen arvtaker på trappene.

||| (Dagbladet): Tidligere Idol-deltaker Linnea Dale har det seneste året vært nærmest fast inventar når Drammens-bandet Donkeyboy har stått på scenen. Nå er snart Donkeyboys tid med jentevokalist over.

Uten Linnea Dagbladet skrev i slutten av juni at Dale nå forlater bandet for å heller drive med egne prosjekter.

- Linnea Dale har i stor grad vært frontfiguren for Donkeyboy, og den som har levert i livesammenheng. Slik sett er det tre skritt tilbake for Donkeyboy, det blir interessant å se om de erstatter henne eller endrer uttrykket bort fra gutt/jentevokal, uttalte Lydverkets Asbjørn Slettemark da.

Dale skal imidlertid ikke erstattes av en ny kvinnelig vokalist, sier pressesjef i plateselskapet Warner, Tonje Kaada.

- Linnea har bare vært gjestevokalist, og det har vært planen hele tiden, forklarer hun.

78 uker på lista Dale synger på to av Donkeyboys største hits: «Ambitions» og «Sometimes», som til sammen lå 78 uker på VG-lista.

Kaada tror allikevel ikke det vil skape problemer for bandet når Dale forlater.

- Donkeyboy har spilt mange konserter der hun ikke har vært med, det er helt uproblematisk, sier hun.

Frontfigur Håkon Moslet, tidligere musikksjef i P3, er uenig og tror mangelen på en kvinnelig vokalist blir et tap for bandet.

- Linnea var et visuelt midtpunkt og hun ga bandet en visuell profil. Uten henne blir det litt grått, mener han.

Moslet skulle helst sett Donkeyboy med Linnea, men med henne ute mener han at en ny kvinnelig vokalist hadde vært positivt.

- Alle band trenger en frontfigur, eller en stjerne. Uten Linnea er det litt vanskelig å se hvem som er frontfiguren, sier han.

Donkeyboy ønsker ikke å kommentere saken.