Ingen nye skandaler fra Ida Maria

Synger spirituals på albumet «Scandalize My Name».

PLATECOMEBACK:  Ida Maria gjør comeback som plateartist etter seks år - med 12 amerikanske spirituals. Foto: Tor G. Stenersen / NTB  Scanpix
PLATECOMEBACK: Ida Maria gjør comeback som plateartist etter seks år - med 12 amerikanske spirituals. Foto: Tor G. Stenersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Kontrasten er unektelig stor fra «I like You So Much Better When You're Naked» til «Sweet Little Jesus Boy». Ida Maria Børli Sivertsen tar det store spranget fra helvete til himmel på sitt første album på seks år. I mellomtida er hun blitt edru, ordførerkandidat for MDG hjemme på Nesna i Nordland og mor.

Og kanskje til og med litt religiøs?

Spirituals Kanskje det. Det er uansett ikke viktig, men hun har i hvert fall spilt inn 12 amerikanske spirituals - hentet fra innspillingene og repertoaret til Paul Robeson og Lucretia West, registrert i 1959. Og intensjonen er god.

Spirituals er åndelige og oppbyggelige sanger som ble sunget av slavene og fikk ny aktualitet under borgerrettighetskampene i USA på 60-tallet. Nå kan de gjerne brukes som et soundtrack til det som skjer rundt oss. Ida Maria har dedikert sangene til alle på flukt. Samtidig er dette kanskje et ledd i en egen, indre flukt.

Mange av låtene var ukjent for sjøl kjennere av tradisjonen - som produsent Erik Hillestad og arrangør Kjetil Bjerkestrand.

Anstrengt Det begynner ikke så bra. «I'm Gonna Tell God All Of My Troubles» har fått en tung Tom Waits / Kaizers Orchestra-aktig stemning. Og det er akkurat som om Ida Maria rett og slett vil for mye og vil gjøre dette så stort at det i stedet blir voldsomt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer