Ingen østeuropeiske torpedoer her, takk

I sju år har han anmeldt krimromaner i Dagbladet. Nå kommer Kurt Hanssen med sin egen.

ORGELKRIM: Forfatter Kurt Hansen har akkurat gitt ut sin første bok, «Forglemmegei». Der tar han livet av organisten i Bryn kirke (bak). Foto: Lars Eivind Bones
ORGELKRIM: Forfatter Kurt Hansen har akkurat gitt ut sin første bok, «Forglemmegei». Der tar han livet av organisten i Bryn kirke (bak). Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les anmeldelsen av «Forglemmegei» her.

- Det er mange forfattere og forlagsfolk som godter seg. «Nå skal du få føle hvordan det er å sitte på den andre siden», sier de. Jeg føler at det er litt som å sette utfor Holmenkollen med bind for øynene.

Det er kanskje ikke så rart at Kurt Hanssen (51) er spent på anmeldelsene av «Forglemmegei». Det er tross alt de færreste bokdebutanter som selv har levd av å opptre som litteraturens overdommer i pressen.

Men etter at Hanssen i flere år har slaktet og hausset opp krimromaner i Dagbladet, vet han kanskje noe om hvilke fallgruver man bør unngå.

- Ja, særlig dette med østeuropeiske torpedoer synes jeg har ridd norsk krim som en mare. Derfor er det ingen av dem i denne boka. Dette er en politiroman fra lokalmiljøet mitt på Kolsås, forklarer han.

Orgel Utgangspunktet er et organistdrap i Bryn kirke, et blygt gudshus ikke mange steinkastene fra der den nybakte forfatteren selv bor. Høres det usexy ut?

Hanssen mener at det hvertfall ville vært usexy å ta livet av en barmfager realitydeltaker - bare for å gi boka et skinn av tidens ånd, eller noe sånt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer