Ingen peiling på kunst

Tre av fire briter vet ikke hvem som har malt dette bildet. Kan du plassere disse ti bildene?Hvor arty er du? Ta testen nå.

Da det anerkjente leksikonselskapet Encyclopaedia Britannica skulle undersøke britenes kunnskaper om kunst, ble resultatet nedslående. Svært mange bommet på de store klassikerne.

85 prosent av britene visste ikke hvem som hadde malt «Skrik». Halvparten tok feil av hvem som hadde laget «Mona Lisa».

Det var Band & Brown Communications som gjorde undersøkelsen. Fem hundre personer ble spurt.

- De ble vist ti bilder. Først fikk de bare bildet og ble spurt om hvem som var maleren. Så fikk de svaralternativer og fikk svare en gang til, sier Nick Porter i Band & Brown til Dagbladet.no.

Selv om mange hadde mangler i kunnskapene, mente de fleste at kunst spiller en viktig rolle i moderne kultur. To tredeler mente også det var viktig å ha en viss kunnskap om egne lands kunstnere.

Men det er også en bra gjeng som aldri interesserer seg. Fire av ti går aldri i gallerier. Mens seks av ti leser aldri bøker om kunst. En av tre ser aldri på fjernsynsprogrammer om kunst, skal vi tro undersøkelsen.

<B>SMELTENDE KLOKKER:</B> Dersom du ikke vet hvem som har malt dette er du i flertall. <a href=http://quiz.dagbladet.no/quiz.html?quiz_id=244>Tør du ta testen?