URIMELIG AV LYSBAKKEN: Det er urimelig å gi Fremskrittspartiet ansvaret for vedtak Fremskrittspartiet var imot og SV stemte for. Fremskrittspartiet var eneste parti som protesterte mot underregulering da det ble vedtatt. Vi ble nedstemt da vi foreslo å fjerne underreguleringen, skriver artikkelforfatterne. Foto: Bjørn Langsem
URIMELIG AV LYSBAKKEN: Det er urimelig å gi Fremskrittspartiet ansvaret for vedtak Fremskrittspartiet var imot og SV stemte for. Fremskrittspartiet var eneste parti som protesterte mot underregulering da det ble vedtatt. Vi ble nedstemt da vi foreslo å fjerne underreguleringen, skriver artikkelforfatterne. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Pensjonsreformen:

Ingen pensjonister bør savne en rødgrønn regjering

Vi skal heller være glad mange rødgrønne statsråder er blitt politiske pensjonister.

Meninger

Dagbladet vier en hel side 29. mai for at Sosialistisk Venstreparti får kjefte på Frp i pensjonssaken. Dette er en typisk sak hvor «pyromanen» får kritisere «brannvesenet».

Pensjonsreformen ble gjennomført under Stoltenberg-regjeringen. Flertallsregjeringen fra Ap/Sp/SV vedtok og implementerte den.

I Pensjonsreformen gjentas det utallige ganger at pensjonene skal underreguleres med 0,75 prosent sammenlignet med lønnsveksten.

SV har utarbeidet og vedtatt underregulering. Nå er de kritiske til konsekvensene av deres eget vedtak.

Det er urimelig å gi Fremskrittspartiet ansvaret for vedtak Fremskrittspartiet var imot og SV stemte for. Fremskrittspartiet var eneste parti som protesterte mot underregulering da det ble vedtatt. Vi ble nedstemt da vi foreslo å fjerne underreguleringen.

Selv om vi tapte kampen mot pensjonsreformen, så er jeg glad for at Fremskrittspartiet og det borgerlige flertallet har rettet opp flere urettferdigheter som SV og de rødgrønne etterlot seg i pensjonssaken.

Minstepensjonistene får nå 8000 kroner mer pr år enn reformen tilsa. Skattene er redusert for pensjonistene. Avkortningen for gifte og samboende pensjonister er redusert noe som utgjør mer enn 8000 kr mer for et pensjonistpar. Dermed sitter pensjonistene igjen med mer penger i lommeboken enn de rødgrønne hadde planlagt.

Ingen pensjonister bør savne en rødgrønn regjering. Vi skal heller være glad mange rødgrønne statsråder er blitt politiske pensjonister.