Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ingen personalflukt

PERSONALFLUKT: Dagbladet har onsdag 27. februar et oppslag med overskrift «Flykter fra Andersen», hvor det hevdes at det er personalflukt fra Eierskapsavdelingen i Nærings- og handelsdepartementet.

Gjennom å knytte dette til statsråd Dag Terje Andersen og ved å innehente politiske kommentarer gir Dagbladet inntrykk av at dette har med politiske forhold å gjøre.

Aller først: Det er ikke snakk om noen personalflukt. Fem av femten personer har skiftet jobb i løpet av et års tid. Dette følger etter mange år uten turnover. Dette er ikke kritisk, og det er heller ikke noen «flukt». Som leder av Eierskapsavdelingen siden den ble opprettet kjenner jeg godt medarbeiderne i avdelingen, også de som har valgt andre jobber. Dette er høyt kvalifiserte personer som gjennom sitt arbeid i avdelingen har opparbeidet seg en etterspurt kompetanse. Jeg er ikke kjent med at noen har skiftet jobb i protest eller «åpenbare interne problemer», som stortingsrepresentant Korsberg uttaler. Det dreier seg om relativt unge personer som skifter jobb som en naturlig del av en karriereutvikling.

Selvsagt skulle vi gjerne beholdt disse medarbeiderne i departementet. Men det er ingen grunn til bekymring for kapasitet og kompetanse i Eierskapsavdelingen. Vi har allerede rekruttert nye og meget godt kvalifiserte medarbeidere.

Jeg fortalte dette til Dagbladets journalist allerede i november, men avisen har valgt ikke å videreformidle disse kommentarene. Ettersom jeg nå er ansvarlig for personalpolitikken i Nærings- og handelsdepartementet, og dessuten har vært leder av Eierskapsavdelingen de siste årene, er det påfallende.

Det er bra at Dagbladet og andre medier har søkelys på eierskapsforvaltningen i staten. Den forvalter store verdier. Men nettopp fordi det gjelder så store verdier bør Dagbladet være mer nøye med å sikre kvaliteten i sin dekning enn det dette oppslaget vitner om.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media