Ingen planer for «Ingen grenser»

Ser det mørkt ut for det populære programmet.

VINNERGJENG:  I 2012 mottok «Ingen grenser»-gjengen Gullruten i kategorien beste reality. Programleder og eksepdisjonsleder Lars Monsen førte denne gjengen mot toppen av Snøhetta hvor sjampanjen ble sprettet. Finalesendingen samlet over 1,4 millioner nordmenn. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VINNERGJENG: I 2012 mottok «Ingen grenser»-gjengen Gullruten i kategorien beste reality. Programleder og eksepdisjonsleder Lars Monsen førte denne gjengen mot toppen av Snøhetta hvor sjampanjen ble sprettet. Finalesendingen samlet over 1,4 millioner nordmenn. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi er for øyeblikket ikke i produksjon med en ny sesong av «Ingen grenser». Det betyr ikke at programmet ikke kommer tilbake på skjermen igjen, sier Gustav Jansen, administrerende direktør i produksjonsselskapet Mastiff til Dagbladet.

Reality-programmet hvor elleve deltakere med en funksjonshemming er på ekspedisjon for å nå et felles mål, har vært en stor suksess de to sesongene det er blitt sendt på NRK med Lars Monsen som programleder. Konseptet mottok Gullruten i kategorien beste reality i 2012, og seertallet konkurrerte meg seg selv fra uke til uke. Sesongavslutningen hadde rekordhøye 1,4 millioner seere.

Da Monsen bestemte seg for å slutte, snappet TV 2 konseptet og i fjor høst hadde den kommersielle kringkasteren premiere med Odd-Bjørn Hjelmeseth som programleder.

Men premieren på tredje sesong hadde bare 344 000 seere, og mistet dermed over en million seere fra NRKs finaleprogram.

- Ingen kriterier Om det blir aktuelt å gå igang med nye opptak, kommer ikke produksjonsselskapet til å stille kriterier til for eksempel sendetid eller programleder.

NY KANAL:  I fjor høst gikk «Ingen grenser» på TV 2 med Odd-Bjørn Hjelpeseth som programleder. Programmet gikk på en ukedag, og slet med lave seertall. Foto: Mari Ravndal / TV 2
NY KANAL: I fjor høst gikk «Ingen grenser» på TV 2 med Odd-Bjørn Hjelpeseth som programleder. Programmet gikk på en ukedag, og slet med lave seertall. Foto: Mari Ravndal / TV 2 Vis mer

- Nei, det har vi ikke anledning til. Kanalen må selv bestemme det, og vi må forutsette at de tar de beste valgene. Vi lager gjerne «Ingen grenser» for TV 2, sier Jansen.

Da programmet gikk på NRK hadde det sendetid søndag, mens det på TV 2 ble sendt på en ukedag.

Selv om Mastiff står klare, er det lite som tyder på at TV 2 bestiller en ny sesong.

- Vi har ingen umiddelbare planer om å lage flere sesonger av «Ingen grenser» per nå, og vi er heller ikke i produksjon med «Ingen grenser», sier Jan Petter Dahl, som ikke ønsker å kommentere hvor lenge kanalen har opsjon på programmet.

FOLKETS PRIS: I 2010 mottok Lars Monsen Gullruten i kategorien Folkets pris. Da han ønsket å jobbe med egne prosjekter, så NRK det naturlig å ikke lage flere sesonger av «Ingen grenser».
Foto: Eirik Helland Urke
FOLKETS PRIS: I 2010 mottok Lars Monsen Gullruten i kategorien Folkets pris. Da han ønsket å jobbe med egne prosjekter, så NRK det naturlig å ikke lage flere sesonger av «Ingen grenser». Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Han medgår at han skulle ønske at programmet hadde hatt flere seere, og at valg av ukedag kan være en av årsakene.

- Monsen Heller ikke NRK ønsker å ta opp igjen det som var en enorm suksess for kanalen.

- Det er viktig å tenke på hvorfor vi ikke gikk videre med dette programmet i første omgang. Programleder Lars Monsen og regissør Håvard Jenssen var helt avgjørende for suksessen, sammen med en veldig god idé. Vi føler at de suksesskriteriene må være til stede, men vi lukker ingen dører, sier eksternsjef i NRK, Petter Wallace.

Han sier at Monsen ønsket å prioritere andre konsept, og at NRK er opptatt av at programlederen skal ha lyst til å jobbe med de prosjektene han går igang med.

«Ingen grenser»

• Reality-konsept basert på den britiske TV-serien «Beyond Boundaries».

• Mennesker med en funksjonshemming er på ekspedisjon mot et felles mål.

• Produseres av Mastiff i Norge.

• To sesonger er blitt sendt på NRK, og en på TV 2.

• Lars Monsen var programleder for NRK-versjonen (2010 og 2012), mens Odd-Bjørn Hjelmeseth ledet programmet på TV 2 (2013).

• Mottok Gullruten i kategorien Beste reality i 2012. Kari Sangro Olestad fikk Gullrute i kategorien Årets deltaker i 2012.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer