Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ingen PlayStation 3 i år likevel

Spillmaskinen er utsatt til neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Dagens pressemelding kom som en stor overraskelse på mange.

PlayStation 3 var planlagt utgitt den 17. november her i Norge, og flere butikker hadde allerede startet forhåndssalget til det som skulle bli årets julepresang.

Mars 2007

Nå viser det seg imidlertid at Sony har utsatt lanseringen av spillmaskinen til mars 2007 i Europa.

I Japan og USA vil PS3-lanseringen imidlertid gå som normalt, henholdsvis 11. og 17. november.

Grunnen til utsettelsen er ifølge pressemeldingen fra Sony at produksjonen av BluRay-spilleren ikke har gått like raskt som planlagt.

Det er i forbindelse med med tilvirkingen av diodene til BluRay-spillerens blå laser at ting har gått galt - og ifølge det taiwanesiske nyhetsbyrået DigiTimes er det opptil 70 prosent feilproduksjon av enheten.

Sony har frontet BluRay-spilleren som et av PlayStation 3s store konkurransefortrinn mot Microsofts Xbox 360, som bare kan benytte seg av DVD-formatet i spillsammenheng. Snart lanserer Microsoft en egen tilleggsenhet til Xbox 360 som gjør det mulig å se HD-DVD med maskinen.

UTSATT: PlayStation 3 kommer ikke til Norge før mars 2007. Foto: SONY
UTSATT: PlayStation 3 kommer ikke til Norge før mars 2007. Foto: SONY Vis mer

Forhåndsbestilt

- Vi vet jo ikke hva som skjer med de som har forhåndsbestilt maskiner hos oss. Da vi åpnet for dette var det et enormt rush av folk som forhåndsbetalte 500 kroner for maskinen. Vi fikk jo vite om utsettelsen i dag tidlig, så det er ikke klargjort hva som skjer. Men det blir nok sånn at de som beholder forhåndsbestillingen vil også beholde sin prioriterte plass i køen, forteller Magnus Tellefsen i spillbutikken Spiderman i Oslo.

Utsettelsen av PlayStation 3 rammer også Russland, Midt-Østen, Afrika og Australia.

Neste torsdag eller fredag kommer Nintendo mest sannsynlig til å offentliggjøre dato og pris på sin kommende spillkonsoll Wii. Forhåpentligvis vil den lanseres i Europa på denne siden av nyttårsaften ...