Ingen pris til Åsne

Åsne Seierstad gikk tomhendt fra bokverdenes svar på Oscar-utdelingen.

(Dagbladet.no): Den norske forfatteren var nominert i klassen «Beste leseropplevelse» i konkurransen British Book Awards. I går kveld ble prisene delt ut under et direktesendt tv-show på britisk fjernsyn.

Salen var spekket med kjendiser og blant de nominerte var Harry Potter-forfatter J K Rowling, fotballspiller David Beckham, tidligere førstedame Hillary Clinton, sangerinnen Madonna og Sir David Attenborough.

Med norska aner

I Åsne Seierstads klasse vant forfatterinnen Alice Sebold med boken The Lovely Bones. Boken handler om en 14 år gammel jente som blir drept og som fra sin plass i himmelen observerer familien som lider av savn etter hennes død.

Sir David Attenborough fikk kveldens hederspris, mens Madonna ikke nådde opp i toppen med sin barnebok The English Roses. Årets bok ble Eats, Shoots & Leaves av Lynne Truss. I samme kategori var Harry Potter-forfatter J K Rowling nominert, men hun fikk ingen pris.

Siri Hustvedt, som er født og oppvokst i Minnesota i USA, men som har norsk mor, var også nominert i den prestisjefylte bokkonkurransen med boka Det jeg elsket. Boka er blant annet utgitt på Aschehougs i Norge. Men i likhet med Seierstad fikk heller ikke hun noen pris denne gang.

ENGELSK UTGAVE:</B> Åsne Seierstad har solgt en million eksemplarer av «Bokhandleren i Kabul». Slik ser den britiske utgaven ut.
NOMINERT:</B> Norsk-amerikaneren Siri Hustvedt var nominert i British Book Awards, men fikk ingen pris for boka «Det jeg elsket».