Ingen priskutt for PS3 i Norge

... men vi får den nye PSPen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LOS ANGELES (Dagbladet.no): I USA er allerede prisen på PlayStation 3 redusert med 100 dollar etter annonseringen om priskuttet sist uke.

Derfor ventet flere at Sony også ville offentliggjøre et priskutt for spillmaskinen også i Europa – men den gang ei.

På en pressekonferanse om Sonys europeiske satsing for et par timer siden, ble det klart at dagens pris (på rundt 6000 kroner i Norge) blir stående inntil videre.

I stedet for et priskutt, velger Sony i stedet å legge ved en ekstra håndkontroll og et par spill i en «startpakke» som vil koste like mye som dagens PS3. 

- Ikke nødvendig
Det var den europeiske sjefen for Sony Entertainment, David Reeves, som kom med annonseringen. Rett etterpå fikk Dagbladet.no slå av en prat med ham, og på spørsmål om hvorfor ikke prisen blir kuttet i Europa, svarte han følgende:

- Vi tror ikke det er nødvendig. Folk vil heller ha ekstra valuta for pengene, det virker mye bedre. Dette er også noe vi har erfaring med fra vår fortid, sa Reeves.

Ny PSP

Europa får heller ikke stifte bekjentskap med 80gb-versjonen (dagens er på 60) som nå lanseres i USA. Denne har de siste dagene blitt frontet av Sony som et godt tilbud til de som er aktive til å laste ned innhold til maskinen, men det hadde Reeves tydeligvis glemt:

- Du vet, det er ikke stor forskjell mellom versjonene med 60 gigabyte og 80 gigabyte. Vi føler at det å gå opp 20 gigabyte ikke er verdt det - hadde vi doblet det, hadde det vært verdt det, sier han til Dagbladet.no.

Den nye, tynnere og lettere PSP-modellen - PSP 2000 - som ble annonsert i går vil heldigvis slippes i Norge, i begynnelsen av september. Den kommer i fargene sort, sølv og hvit – flere farger vil bli annonsert før lanseringen.

LIKE DYR: PlayStation 3 i Norge.
KOMMER TIL NORGE: Den forminskede PSP-modellen overtar for den vi er vant til fra september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer