Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ingen priskutt på nye PlayStation 3 i Norge

Kommer den 1. september.

TYNNERE - MEN IKKE BILLIGERE: Her holder en modell fra Hong Kong opp den nye PlayStation 3-modellen, som kommer i salg neste tirsdag. AFP PHOTO/MIKE CLARKE
TYNNERE - MEN IKKE BILLIGERE: Her holder en modell fra Hong Kong opp den nye PlayStation 3-modellen, som kommer i salg neste tirsdag. AFP PHOTO/MIKE CLARKE Vis mer

(Dagbladet.no): I forrige uke avduket Sony sin nye PlayStation 3-konsoll, som de på pressekonferansen i Köln fortalte både skulle være mindre og billigere enn dagens PS3-modell.

Når konsollen lanseres i Norge den 1. september, vil riktignok størrelsen på maskinen ha krympet. Men prisreduksjonen som andre land vil oppleve, kan vi se lengre etter.

Den «tjukke» PS3-konsollen har i lengre tid vært gjenstand for priskrig, med en pris fra i underkant av 3000 kroner og noen hundrelapper oppover. Den nye og tynne modellen vil de aller fleste steder bli tilgjengelig for samme pris.

Langvarig priskrig
Spaceworld er blant dem som har begynt å annonsere for nye PlayStation 3, da med en pris 3298 kroner. Også andre kjeder som Elprice, CDON.com og Gamezone ligger noen hundrelapper over den gamle prisen. Den eneste som legger seg på samme prisen, er foreløpig Siba.

Nordisk innkjøpssjef for Elkjøp Entertainment, Eirik Lundberg, forklarer at en langvarig priskrig er grunnen til at man nå kan se prisen stige.

- Prisnedgangen som man ser i andre deler av verden nå har allerede vært forskuttert her i Norge, sier Lundberg til Dagbladet.no.

Selv har Elkjøp foreløpig ikke har gått ut med hvilken pris de vil ta for den nye konsollen, som kommer i salg neste tirsdag.

- Men du skal ikke ta det for gitt at alle blir dyrere. Det kan jo hende at noen vil selge den billigere, sier Lundberg.

Styrer ikke pris
- Vi kan ikke styre hvilken pris butikkjedene tar for PlayStation 3 her i Norge. Men på generell basis kan jeg si at vi her til lands både har en høyere moms enn i andre land utenfor Norden, og at kronekursen har vært svært ugunstig en stund, sier Christian Holter i PlayStation-importør Nordisk Film til Dagbladet.no.

Forskjellen på nye og gamle PlayStation 3 er mindre størrelse, mindre strømforbruk og fjerning av muligheten til å kjøre Linux - samt en økning i harddiskstørrelse fra 80GB til 120GB.

SELGES FRA 1. SEPTEMBER: Nye PlayStation 3, som tross klengenavnet offisielt ikke heter «Slim».
SELGES FRA 1. SEPTEMBER: Nye PlayStation 3, som tross klengenavnet offisielt ikke heter «Slim». Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling