Ingen priskutt på PS3

I hvert fall ikke ennå.

TOKYO (Dagbladet.no): I dag tidlig norsk tid avholdt Sony sin pressekonferanse for å markere åpningen av spillmessen Tokyo Game Show.

Men det som skulle bli den store overraskelsen - at PS3-kontrolleren endelig får vibrering - ble ved en feiltagelse avslørt allerede i går kveld.

Samtidig som Sony-topp Kaz Hirai bekreftet nyheten, og fortalte at de aller fleste spill i utvikling vil støtte vibreringsfunksjonen, sa han også at Europa og USA først vil få oppleve den nye «Dualshock 3» neste vår, mens den lanseres i Japan allerede i november.

Flere hadde også forventet nyheter om et priskutt på PlayStation 3. Hirai nevnte ingenting spesifikt om dette, men antydet at Sony som et ledd i å gjøre PlayStation 3 mer attraktiv for kundene vurderer et priskutt - på sikt. Men før det skjer vil Sony satse på å bedre arbeidsforholdene til spillutviklere, samt sørge for at det er nok spill tilgjengelig.

Sonys online-tjeneste «Home» vil imidlertid ikke bli tilgjengelig med det aller første. Nettportalen er ifølge Hirai utsatt til tidlig neste år, ettersom Sony trengte litt mer tid på seg til å forbedre grensesnittet og brukeropplevelsen.

Sony har allerede gjort det mulig for PSP-eiere å se oppleve video og spill trådløst overført fra PS3 takket være «Remote Play»-funksjonen. Om du for eksempel er på et hotellrom i Tokyo, men har en film på PS3en din hjemme i Oslo (eller en pc koblet til denne), kan du se dette på PSP-skjermen (evt. på en tv-skjerm med den nye PSPen).

Til nå har dette betinget at PS3en din hjemme står på hele tiden, og de færreste velger å dra hjemmefra med maskinen stående på. Med en framtidig oppdatering av programvaren på PSP og PS3 vil du nå kunne skru PS3en din av og på med PSPen, noe som gjør «Remote Play» til en mer brukbar funksjon.

Sist men ikke minst: Bilspillet «Gran Turismo Prologue 5» lanseres (i hvert fall i Japan) den 13. desember, både på Blu-ray og som nedlastbart spill via PlayStation Network.

RISTENYTT: Joda, PlayStation 3 får vibrasjon - men litt senere i Europa og USA enn i Japan. Sony-topp Kaz Hirai sto for presentasjonen. Foto: SNORRE BRYNE
RISTENYTT: Joda, PlayStation 3 får vibrasjon - men litt senere i Europa og USA enn i Japan. Sony-topp Kaz Hirai sto for presentasjonen. Foto: SNORRE BRYNE Vis mer