Ingen Quart-refusjon ennå

- Det kan ta veldig lang tid, sier Billettservice.

(Dagbladet.no): Det er foreløpig ikke klart om de som har kjøpt billett til årets Quartfestival får refundert pengene, etter at arrangementet på fredag ble avlyst og varslet konkurs.

- Stiftelsen Quartfestivalen har i dag fått opplyst fra Billettservice at de ikke kan foreta en refusjon før det er juridisk vurdert av bobestyrer, skriver festivalen i en pressemelding mandag ettermiddag.

Ifølge NRK er det blitt solgt 2052 Quart-billetter gjennom Billettservice, og de måtte selge minst 30 000 for å gå i balanse.

- Kan ta veldig lang tid

Daglig leder i billettselskapet, Kjell Orseth, sier at det erfaringsmessig kan ta svært lang tid før det blir avgjort om publikum får igjen pengene ved en konkurs.

- Det kan ta veldig lang tid, og alle krav må samles inn først. Vi har opplevd ved en tidligere anledning at det tok et halvt år, sier Orseth til Dagbladet.no, og ønsker ikke å kommentere Quart-saken spesifikt utover pressemeldingen.

Festivalsjef Daniel Nordgård sier at de nå må avvente hva som skjer framover.

- Vi må nesten bare vente. Vi kan ikke gjøre noe videre før det er oppnevnt et bostyre, sier Nordgård til Dagbladet.no.

PUBLIKUM: Det var fullt under Turboneger-konserten på fjorårets Quartfestival. Slik blir det ikke i år, etter at arrangementet ble avlyst og varslet konkurs. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX
PUBLIKUM: Det var fullt under Turboneger-konserten på fjorårets Quartfestival. Slik blir det ikke i år, etter at arrangementet ble avlyst og varslet konkurs. Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN/SCANPIX Vis mer

Millionunderskudd

Et sviktende billettsalg var grunnen til at årets Quart på fredag ble avlyst.

Styreleder Steinar Jørgensen Olsen sa til Dagbladet.no at prognoser viste et beregnet underskudd på 8,2 millioner kroner.

- Vi har laget en festival som publikum ikke ønsker seg, og uten inntekter må vi bare kaste inn håndkleet. Hadde vi kjørt på og gjennomført festivalen ville underskuddet blitt mye høyere, sa Jørgensen.

Stiftelsen Quartfestivalen skal overlevere konkursbegjæringa til skifteretten i løpet av uka.

Artisthonorar?

Årets festival skulle opprinnelig avholdes mellom 1. og 5. juli, med headlinere som Gnarls Barkley, Madcon, The Hives, Ane Brun og Kaizers Orchestra.

Ifølge festivalsjef Daniel Nordgård er det heller ikke avklart om de bookede artistene får utbetalt honorar for det avlyste oppdraget.

Ingen Quart-refusjon ennå

- Selvfølgelig ønsker vi å bistå så mange som mulig, og så godt det lar seg gjøre, sier Nordgård om alle dem som rammes av konkursen.