Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Ingen rivalisering

Regissøren av «Ringenes Herre» benekter at trollmannlærlingen Harry Potter er en rival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvilken film tror du stikker av med seieren? Si din mening!

Peter Jackson sier han er en stor fan av «Harry Potter». Regissøren fra New Zealand avviser snakk om rivalisering mellom de to filmene som begge ligger i fantasysjangeren.

Ønsker Potter alt godt

- Alle snakker om konkurranse mellom «Harry Potter» og «Ringenes Herre». Det er ganske tullete, for jeg ønsker alt godt for Potter, jeg er sikker på at filmen blir bra.

Regissøren sier at han er en stor fan av Potterbøkene og at han ser fram til filmen.

Begge filmene er knyttet til verdens største mediaselskap AOL TimeWarner. «Harry Potter» lages av Warner Brothers, mens New Line Productions står bak «Ringenes Herre». Begge selskapene er del av det store AOL.

Går og ser begge

Jackson mener fantasyfans kommer til å se begge filmene.

- Folk har et år på seg mens de venter på en ny Potterfilm. Men vi kommer med vår film bare fire-fem uker etter, tilføyer han til BBC.

Oppfølgeren «Harry Potter and the Chamber of Secrets» kommer en gang i 2002.

New Zealand i fokus

Jackson kommenterte den påståtte rivaliseringen etter at New Zealand, hvor innspillingen har foregått, nå rasler med pengene. Landet skal bruke rundt 24 millioner norske kroner på å promovere seg selv samtidig som filmen lanseres.

Det har blitt produsert turistkart der 35 av innspillingstedene er merket av. Statsminister Helen Clark har erklært New Zealand som hjemmet til Tolkiens fiksjonsverden. Nå forsøker de å tiltrekke seg både fans av Ringene og filmskapere på jakt etter nye innspillingssteder.

Til og med en Ringenes Herre-minister er utpekt. Pete Hodgson skal koordinere promoveringen.

- Filmen representerer en unik mulighet til å vise verden landet, sier statsministeren i en uttalelse.

Rot i Potterverden

I Potterleiren er ikke alt bare fryd og gammen. Eksentriske Richard Harris ble overtalt til å spille i filmen av barnebarnet. Nå forteller han hvor teite medspillerne er.

-De ville møtt opp til åpningen av en konvolutt. Enhver stor anledning, og de er der. Alt for oppmerksomhet. Vi klarer oss uten dem, sier Harris, til Showbiz Ireland, skriver Filmweb.

Og Harris som spiller rektor Albus Dumbledore/Humlesnurr stopper ikke der:

- Jeg hater elitismen i bransjen. Stjerner som flyr i privatfly og har livvakter, diettkonsulenter og skjønnhetsassistenter. Tom Cruise er en dverg og har åtte livvakter som alle er 2 meter høye, noe som gjør han enda mer forminsket. Det er en vits, sier skuespilleren før han avslutter med nådestøtet.

Til slutt avslører han nemlig at den eneste årsaken til at Madonna ikke var på premieren til «Harry Potter og de vises sten» er at hun ikke er i stand til å forstå filmen.

Holder deg i fantasyland

«Ringenes Herre» får verdenspremiere i London 10. desember. Oppfølgerne i trilogien skal slippes i løpet av de neste to årene. «Ringens brorskap» («The Fellowship of the Ring») kommer nå, deretter kan vi glede oss til «To tårn» («The Two Towers») og «Atter en konge» («The Return of the king»).

19. desember kommer filmen til Norge, og siden 25 000 allerede har kjøpt billett må nok etternølere regne med at det ikke er ledig første premierehelg.

«Harry Potter» kommer allerede 23. november, og har altså et lite forsprang, men ikke så mange forhåndssolgte billetter.

Hvem stikker av med seieren? Hvilken av filmene har du størst forhåpninger til? Si din mening!

Hele Norges coronakart