Ingen sex. Ingen vold. Likevel var dette den første filmen som fikk 18-årsgrense i USA

«Hvem er redd for Virginia Woolf?» fyller 50 år i år.

FILMSKATT: «Who's Afraid of Virginia Woolf? med Elizabeth Taylor og Richard Burton er en film som ikke må og skal glemmes. Foto: NTB SCANPIX
FILMSKATT: «Who's Afraid of Virginia Woolf? med Elizabeth Taylor og Richard Burton er en film som ikke må og skal glemmes. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En teaterregissør uten filmerfaring, en skuespillerinne uten sidestykke og en tidligere førstedame bidro til å kneble den omstridte selvsensuren i Hollywood.

- En øyeblikkelig klassiker, skrev Hollywood Reporter da «Hvem er redd for Virginia Woolf?» hadde premiere i 1966, og spådde at filmen ville bli nominert i samtlige Oscar-kategorier. Hollywood Reporter fikk rett. Til dags dato er det bare to filmer som har fått en slik oppmerksomhet, Cimarron fra 1931, og Mike Nichols' mesterverk, basert på Edvard Albees skuespill.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer