STO PÅ: Mannen bak slagere som "The Silver Tounged Devil and I" og "Me and Bobb McGee", Kris Kristoffersen sto på tross rusten stemme og stive gitarfingrer på Wrightegaarden i Langesund. FOTO: PER FLÅTHE.
STO PÅ: Mannen bak slagere som "The Silver Tounged Devil and I" og "Me and Bobb McGee", Kris Kristoffersen sto på tross rusten stemme og stive gitarfingrer på Wrightegaarden i Langesund. FOTO: PER FLÅTHE.Vis mer

Ingen «Silvertounged devil»

Rusten strupe og stive gitarfingre, men Kris Kristoffersen (74) har fremdeles sjarmen i behold.

|||
LANGESUND (Dagbladet): Med 74 år gammel stemme og stive fingrer blir det liksom ikke noe trykk å snakke om. Ingen er mer oppmerksom på dette enn  Mr. Kris Kristoffersen sjøl. Dermed har han sitt alibi i orden for å reise rundt med en velklingende Ibanez gitar.

De rundt 1000 publikummerne innenfor portene på Wrightetgaarden i Langesund tirsdag kveld hadde åpenbart ikke noe imot å møte den aldrende countrysangeren på slike premisser, for den godeste Kris serverte gamle slagere på løpende bånd.

Dette gledet tilhørerne som kunne hente fram glemte tekster fra hjernedypet og synge med.

Og Janis
Kris Kristoffersen har etter hvert opparbeidet seg et musikalsk skattekammer det står respekt av. Mange av låtene har andre, og mer kjente høstet heder og ære med. Noe også Kris poengterte da han hentet opp «Me and Bobby McGee» og flettet inn Janis Joplin i teksten. En hyggelig gest til en død venn og ikke minst respektert artist.

- Jøss, Willie?
Det skal både mot og ikke minst erfaring til å stå alene på en scene med bare en gitar i en time og tre kvarter, slik han gjorde det tirsdag kveld. Og  attpåtil måtte stemme gitaren midtveis i løpet.

Ingen stor flokk med ivrige hjelpere der i gården da gitaren måtte stemmes. Likevel, Kris sto løpet.

Bare en gang ble han vippet av pinnen, og det skjedde da en voksen herre i cowboyhatt kom fra toalettet.
-Jøss, Willie?

Kikket flere ganger
Kris Kristoffersen måtte kikke flere ganger før han var sikker på at den norske cowboyen ikker var hans gamle venn og kollega Willie Nelson.

De to har gjort mange konserter sammen og var lenge en del av gruppa The Highwaymen, sammen med Waylon Jennings og Johnny Cash. Willie Nelson spilte tidligere i sommer på Wrightegaarden i Langesund, som eneste stedet i Norge.

Kris Kristoffersen spiller onsdag på Hoel Gård på Hedemarken. Han turnerer Europa fram til midten av august, før turen går tilbake til USA.