DEBATT

Debatt: Diskriminering

Ingen skal behøve å oppleve noe slikt

Det er ulovlig å nekte noen å handle i butikker på grunn av deres seksuelle orientering.

LOVSTRIDIG: Det er ulovlig å nekte noen å handle i butikker på grunn av deres seksuelle orientering, skriver Hanne Bjurstrøm. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix.
LOVSTRIDIG: Det er ulovlig å nekte noen å handle i butikker på grunn av deres seksuelle orientering, skriver Hanne Bjurstrøm. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Kjære Kaltham. Jeg ser at du etterlyser hjelp og forsvar fra meg som ombud i Dagbladet tirsdag 20. september. Det forsvaret har du, og den hjelpen skal du få. Jeg trenger også litt hjelp fra deg.

Du skriver at du blir nektet adgang til butikker som blir drevet av muslimer, og at du får dårligere service og blir behandlet dårlig på grunn av din seksuelle orientering.

Jeg synes ingen skal behøve å oppleve noe slikt, fordi de er den de er, og det er viktig å understreke at det er ulovlig å nekte noen å handle i butikker på grunn av deres seksuelle orientering. Det kan dreie seg om diskriminering. Når jeg også etterlyser hjelp fra deg, så handler det om at jeg gjerne vil vite når, og hvordan dette skjedde med deg og andre. Vi i ombudet kan både veilede deg, og de som driver butikkene, og vi kan behandle en klage fra deg som gjelder konkrete hendelser. Vi vurderer hendelsen opp mot det lovverket vi har, og kommer med en uttalelse som butikken da må rette seg etter, dersom de har brutt loven.

Å oppfordre flere til å melde inn slike saker til meg er viktig for meg. Både fordi vi ser at mange av dem som selger varer og tjenester, offentlige og private instanser, evner i stadig større grad å likebehandle sine kunder og medarbeidere. Men det finnes fortsatt mange unntak.

Vi er klare til å motta en klage fra deg, og jeg vil også gjerne lytte til deg og dine opplevelser, slik jeg også gjør med andre enkeltpersoner, grupper og organisasjoner som representerer dem som ombudet er til for. Ikke nøl med å ta kontakt. Som ombud arbeider vi for deg, og alle andre som opplever forskjellsbehandling, mobbing og trakassering. Ring eller skriv til oss, så skal vi hjelpe deg så godt vi kan.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer