Ingen skal få ødelegge Marka!

For et Arbeiderparti-byråd er det helt uaktuelt å støtte en politikk som betyr en uthuling av markaloven.

Vil garantere at markaloven respekteres: Det er ikke aktuelt for oss å gå inn for noe som kan være med på å bidra til å true verken loven eller intensjonene bak den, skriver Raymond Johansen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Vil garantere at markaloven respekteres: Det er ikke aktuelt for oss å gå inn for noe som kan være med på å bidra til å true verken loven eller intensjonene bak den, skriver Raymond Johansen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjære alle dere som engasjerer dere til forsvar av Oslo-marka. Dere kan selvsagt stole på Arbeiderpartiet. Vi vil ikke tillate noen rasering av Marka.

Mange har kontaktet meg og andre fra Arbeiderpartiet på stands rundt om i hele byen denne helga. La meg være klar og tydelig: Arbeiderpartiet støtter ikke etablering av aktivitetssonen som er foreslått av byrådet.

Kjersti Eidem Dyrhaug uttrykker sin bekymring i Dagbladet 21/8 og engasjementet har vært stort, særlig knyttet til Østmarka.

Kjære Kjersti: Østmarka er ikke bare i ditt nabolag. Fra huset mitt på Lindeberg ligger Østmarka rett utafor døra. Ditt Nøklevann er også vannet jeg løper rundt når bikkja og jeg trenger en hard økt. Bakkene er som kjent mange rundt vannet. Kanskje vi har møtt hverandre en fin vinterdag på ski over Elvåga på vei fra Mariholtet til Sandbakken?

Da markaloven ble vedtatt i 2009, var det en viktig politisk seier for Oslo Arbeiderparti. Vi hadde kjempet lenge for dette. Høyre og Fremskrittspartiet kjempet imot. Det er selvsagt ikke aktuelt for oss å gå inn for noe som vi tror kan være med på å bidra til å true verken loven eller intensjonene bak den. Verken denne uka, eller de neste fire åra. Det kan jeg garantere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.