FØRSTE TRAILER: Michael Fassbender spiller hovedrollen som Harry Hole i storfilmen "Snømannen", som er basert på Jo Nesbøs bestselgende romaner. Filmen har premiere 13. oktober. Video: United International Pictures Norway Vis mer

«Snømannen»

Ingen skjønner hvem den mystiske kvinnen i vinduet kan være

I den første «Snømannen»-traileren får vi se et glimt av en mystisk kvinne bak et vindu med gitter.

(Dagbladet): En kvinne er ute og går i byen om kvelden. Hun er tilsynelatende helt alene før noen plutselig kaster en snøball i ryggen på henne.

Slik starter den første traileren til den kommende storfilmen «Snømannen», basert på Jo Nesbøs roman med samme navn, som ble sluppet onsdag denne uka.

Se trailer øverst i saken.

Michael Fassbender, som spiller hovedrollen som Harry Hole, figurerer gjennom hele traileren. Det gjør også Rebecca Ferguson, som spiller Harry Holes kvinnelige kompanjong Katrine Bratt. I traileren kan man også få et glimt av Chloë Sevigny som setter foten fast i en revesaks.

Et større mysterium er det imidlertid hvem kvinnen som dukker opp halvannet minutt ute i traileren er. Ansiktet hennes dukker opp i et vindu og forsvinner igjen i løpet av et halvt sekund.

Vet du hvem den mystiske kvinnen kan være? Tips gjerne Dagbladets reporter på kma@dagbladet.no.

Vanskelig å gjette

- Jeg husker ikke godt nok om det er en scene fra boka, sier Nils Nordberg, krimlitteraturekspert, til Dagbladet.

- Det er ikke sikkert det er tatt fra boka heller. Hvis jeg skal gjette på noen vil jeg si at det er Silvia Busuioc, men det er ikke så enkelt å se, sier han.

På rollelista er Busuioc oppført som «beautiful girl». Hva slags karakter det er i Nesbøs «Snømannen»-univers vites ikke. Det er heller ikke sikkert om det er henne vi ser i vinduet.

Jo Nesbøs «Snømannen», ble gitt ut i 2007 og er den sjuende romanen i rekken om politietterforskeren Harry Hole.

Dagbladet har vært i kontakt med en rekke anmeldere og eksperter på krimlitteratur uten at noen har kunnet gjette hvem den mystiske kvinnen i vinduet kan være. Ingen av de Dagbladet har vært i kontakt med sier at de gjenkjenner scenen fra traileren på noe vis.

Ventet grøss

Traileren starter med et drap på en kvinne, og når Harry Hole (Michael Fassbender) ankommer åstedet oppdager han at hun mangler hode.

- Den første scenen var intens. Jeg skvatt i stolen her, uttalte serie- og filmekspert Asbjørn Slettemark til Dagbladet etter å ha sett traileren.

Slettemark mente traileren både var skummel, lekker og spennende.

- Jeg vil si at det kommer til å bli en ganske skummel og voldsom triller som dyrker ritualmordplottet, sa han til Dagbladet.