FREKKAS: Seth MacFarlane sendte et stikk mot Hollywood-mogul Harvey Weinstein da han var Oscar-vert i 2013. MacFarlanes kommentar insinuerte at det som kvinnelig skuespiller lønnet seg å gi Weinstein inntrykk av at man var tiltrukket av ham. Video: CNN Vis mer

Harvey Weinstein-skandalen

Ingen skjønte den drøye spøken i 2013. Fire år senere røper Oscar-verten sannheten

- Kom som et resultat av forakt og sinne, sier Seth MacFarlane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Nå trenger de ikke å late som at de er tiltrukket av Harvey Weinstein lenger.

Sitatet ovenfor smalt fra Seth MacFarlane (43) da han var Oscar-vert i 2013.

ONANERTE: TV-reporter Lauren Sivan forteller i et intervju med NBC hvordan stjerneprodusent Harvey Weinstein blottet seg og onanerte foran henne i kjelleren på en restaurant for rundt 10 år siden. Video: NBC via AP / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

MacFarlane hadde akkurat annonsert hvilke fem skuespillere som var nominert til prisen for beste kvinnelige birolle da han kom med den syrlige kommentaren om en av Hollywoods mektigste menn, skriver Independent.

Mange i filmbransjen skjønte nok hva MacFarlane mente allerede da, men det er først nå - fire år seinere - at resten av verden har fått et innblikk i Weinsteins angivelige behandling av kvinner.

Ny relevans

I forrige uke publiserte New York Times en omfattende artikkel der Weinstein blir anklaget for sextrakassering av kvinner over flere tiår. Siden har omfanget av Weinstein-skandalen eksplodert, og en rekke kjente skuespillere har stått fram med sine påståtte episoder med filmprodusenten.

Avsløringa i New York Times har gitt Seth MacFarlanes fire år gamle Oscar-kommentar ny relevans.

<strong>BETRODDE SEG:</strong> Skuespiller Jessica Barth jobbet med Seth MacFarlane i «Ted»-filmene, og betrodde seg til ham om sine møter med filmmogul Harvey Weinstein. Foto: NTB Scanpix
BETRODDE SEG: Skuespiller Jessica Barth jobbet med Seth MacFarlane i «Ted»-filmene, og betrodde seg til ham om sine møter med filmmogul Harvey Weinstein. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Twitter utdyper «Family Guy»-skaperen bakgrunnen for stikket mot Weinstein:

«I 2011 betrodde min venn og kollega Jessica Barth, som jeg jobbet med i «Ted»-filmene, seg til meg om sitt møte med Harvey Weinstein og hans forsøk på tilnærmelser. Siden da har hun tappert snakket ut.» skriver MacFarlane.

Han fortsetter:

«Det var med dette i bakhodet at jeg ikke kunne motstå muligheten til å sende et spark i hans retning, da jeg var Oscar-vert i 2013. Og vær dere sikre. Det kom som et resultat av forakt og sinne.»

Skilles

Harvey Weinstein og hans selskaper Miramax og The Weinstein Company står bak en rekke av Hollywoods største produksjoner de siste tiårene, som «Shakespeare In Love», «Inglourious Basterds» og «Gangs of New York», noe som har gjort Weinstein til en av filmbransjens mektigste menn.

I kjølvannet av sextrakassering-skandalen ble det søndag kjent at 65-åringen har fått sparken fra sitt eget selskap.

Avsløringene har også fått konsekvenser på det personlige plan. Kona, designeren Georgina Chapman (41), annonserte tidligere denne uka at hun går fra ektemannen etter ti års ekteskap.

Flere skuespillere har vært nådeløse i sin fordømmelse av Weinsteins angivelige trakassering av kvinner. George Clooney (56) har jobbet med filmprodusenten ved flere anledninger, og gikk hardt ut mot sin tidligere samarbeidspartner i et intervju med The Daily Beast:

- (...) det er helt uakseptabelt. Det er ingenting annet å si enn at det er umulig å forsvare, smalt det fra den profilerte skuespilleren.

Sist ute til å fortelle sin Weinstein-historie er den franske «James Bond»-skuespilleren Léa Seydoux (32), som i et innlegg publisert i nettutgaven til The Guardian for første gang forteller hvordan hun angivelig skal ha blitt antastet av Hollywood-mogulen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer