48 ÅR: Jennifer Lopez er blitt 48 år gammel. Her fra filminnspillingen av «Shades of Blue» tidligere i år. På fotografiet som Billboard postet holder Lopez et Se og Hør-blad som er 23 år gammelt i hendene. Det vil si at Jennifer Lopez er rundt 25 år på bildet. Foto: Splash News
48 ÅR: Jennifer Lopez er blitt 48 år gammel. Her fra filminnspillingen av «Shades of Blue» tidligere i år. På fotografiet som Billboard postet holder Lopez et Se og Hør-blad som er 23 år gammelt i hendene. Det vil si at Jennifer Lopez er rundt 25 år på bildet. Foto: Splash NewsVis mer

Jennifer Lopez med Se og Hør

Ingen skjønte hvorfor det mystiske Se og Hør-bildet av J.Lo dukket opp. Her er forklaringen

Bildet viser Jennifer Lopez som leser Se og Hør.

(Dagbladet): Det amerikanske magasinet Billboard postet for tre dager siden et innlegg på Instagram som har fått flere norske følgere til å lure.

Bildet viser nemlig en ung Jennifer Lopez, med en gammel utgave av det norske bladet Se og Hør i hendene, med bildeteksten: «Ikke tro alt du leser. #tbt».

Flere på Instagram har stilt spørsmål ved hvorfor Billboard har valgt å poste dette bildet, hva de mener med bildeteksten, og ikke minst - om bildet er ekte.

Don't believe everything you read. #tbt

Et innlegg delt av Billboard (@billboard)

Nå bekrefter Billboard overfor Dagbladet at bildet er ekte.

- Det er et ekte bilde, som vi postet som et «throwback thursday»-bilde - bare gamle, morsomme bilder av kjendiser. Er ikke sikker på hvorfor hun leser bladet, hun må ha vært i Norge, skriver Joseph Lynch hos Billboard til Dagbladet.

Lynch opplyser om at bildet kommer fra Getty Images' arkiver.

UKEBLADET: Det samme bladet som Jennifer Lopez holder i hendene på bildet: utgave 41 av Se og Hør i 1994. Foto: Se og Hør
UKEBLADET: Det samme bladet som Jennifer Lopez holder i hendene på bildet: utgave 41 av Se og Hør i 1994. Foto: Se og Hør Vis mer

Tatt i Los Angeles

Men Lopez var ikke i Norge da bildet ble tatt:

Bildet er ifølge Getty Images et av flere portrettbilder fra en bildeserie som er tatt i Los Angeles, California av fotograf Ron Davis.

På andre bilder i den samme serien kan man se palmeliknende planter som ikke ser ut til å være hjemmehørende i Norge. I bakgrunnen skimtes også et stort, amerikansk herskapshus med tilhørende basseng.

På to av bildene holder Lopez det norske ukebladet Se og Hør i hendene.

Getty Images skriver at bildet er tatt rundt 1992. Men ifølge Se og Hørs arkiver er bladet fra 1994 (nummer 41), og følgelig må bildet være tatt etter 1994 en gang.

Se og Hør forteller at de har søkt gjennom sine digitaliserte arkiver etter det samme fotografiet av Jennifer Lopez, uten resultater. De konkluderer med at det sannsynligvis ikke er Se og Hør som har arrangert fotograferingen.

- Skader Se og Hør

Flere har kommentert at Billboards kommentar skader Se og Hørs omdømme.

Ifølge Joseph Lynch var ikke det meningen.

- Jeg tror det bare var ment som et søtt bilde. Bildeteksten tror jeg er en spøk, siden hun faktisk ikke kan lese ukebladet siden hun ikke snakker språket, skriver han.

Jonas Jørstad, som leder kjendisdesken i Se og Hør, er ikke bekymret for at Instagram-posten skader ukebladet.

- Humoristisk kommentar

- Jeg registrerer at J-Lo leser et blad der Anne Enger Lahnstein og Kirsti Sparboe er de to store forsidesakene. Da tenker jeg at Billboards bildetekst om å ikke tro alt du leser, er en påstand vi må tåle å leve med, sier Jørstad og legger til:

- Vi har selvsagt god tillit til at leserne våre forstår at dette er mest ment som en humoristisk kommentar fra Billboards side.

- Er J-Lo er den største stjernen som har lest Se og Hør?

- I gamle dager var det en god tradisjon at de aller største stjernene vi møtte til intervjuer både fikk lusekofte og gratisabonnement på bladet om de ønsket det. Jeg har ikke tall på alle norske og internasjonale stjerner som har kikket i bladet og tatt på seg lusekofte. Dalai Lama, Diana Ross, dronning Maxima av Nederland og Donald Trump er bare en brøkdel av dem, sier Jørstad.

Ukebladet Se og Hør og avisa Dagbladet tilhører begge Aller-konsernet.