Ingen slankeplan

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KOSTHOLD: Jeg er glad for at mange har engasjert seg etter at jeg mandag 22. ja-nuar la fram Regjeringens handlingsplan for bedre kosthold i befolkningen. Målet med handlingsplanen er å bedre folkehelsa og bidra til å redusere sosial ulikhet i helse. Det er bred enighet om at det er viktig å gjøre det enklere å velge et sunt kosthold. Svært mange av tiltakene i planen dreier seg derfor om å tilrettelegge for et sunnere kosthold gjennom matvaremarkedet, barnehage, skole og arbeidsliv. Mange av ekspertrådene som gis i Dagbladet 23. januar kan man finne igjen ved å lese planen.

KOSTHOLDET HAR betydning for forebygging og behandling av blant annet kreft, hjerte- og karsykdommer og diabetes og overvekt. Jeg vil understreke at handlingsplanen ikke er en slankeplan slik Dagbladet beskriver den. For de som trenger individuell oppfølging og kostholdsveiledning på grunn av fedme, diabetes eller andre kostholdsrelaterte sykdommer, vil jeg arbeide langsiktig i forhold til at helsetjenesten skal sørge for dette på en god måte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer