Coronaeksperiment:

Ingen smittet etter dette

I slutten av mars samlet 5000 uvaksinerte spanjoler seg på en rockekonsert i Barcelona. Det ble ikke praktisert sosial distansering, og publikum kunne nyte alkohol under arrangementet. Nå er resultatet fra eksperimentet klart.

CORONA-EKSPERIMENT: Her tester Barcelona viruset på en litt utradisjonell måte lørdag 27. mars. Video: Catalunya Informacio / Twitter. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av mars samlet 5000 uvaksinerte spanjoler seg på en rockekonsert i Barcelona. Det ble ikke praktisert sosial distansering, og publikum kunne nyte alkohol under arrangementet.

Gjestene måtte imidlertid bruke munnbind til enhver tid - og ta en hurtigtest før de gikk inn i arenaen. Bare påmeldte som testet negativt fikk bli med på konserten.

Hensikten var å se om munnbind og massetesting var nok til å forhindre smittespredning. Gjestene ble PCR-testet to uker etter konserten.

Ingen tegn til smitteutbrudd

Tirsdag melder nyhetsbyrået AFP at eksperimentet var vellykket. Foreløpige tall viser ingen tegn til smitteutbrudd som følge av konserten, ifølge arrangørene.

I de to ukene etter konserten, ble det bare registrert smitte hos seks av de nesten 5000 deltakerne. Fire av disse skal trolig ha blitt smittet andre steder, skriver den katalanske kringkasteren CCMA.

Blant konsertdeltakerne var det i snitt 130,7 smittetilfeller per 100 000 innbyggere i perioden, mindre enn halvparten av snittet i Barcelona i perioden for tilsvarende aldersgruppe, skriver NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer