Ingen spirituell oppvåkning

Carmen Villain er en ettertraktet modell, men må jobbe hardt dersom bigeskjeften også skal gi avkastning.

Foto: Helge Brekke.
Foto: Helge Brekke.Vis mer

KONSERT: Carmen Villain har en åpenbar forkjærlighet for rockens alternative førstedamer. Fra Nico med Velvet Underground til PJ Harvey.

Med det i mente, legger hun også ambisjonsnivået farlig høyt, og foreløpig er det dessverre langt mellom liv og lære i Villains tilfelle. Hun skrider til verket i en øs av fuzzmarinerte akkorder som henger som et teppe røyk i det passe fulle lokalet.

Hun synger messende og tilbakelent til et komp som kverner over langstrakte og monotone tema i et forsøk på å skape en slags seremoniell følelse. Men den spirituelle oppvåkningen lar vente på seg.

Hennes mørke, lett psykedeliske og saktegående rock har nemlig store problemer med å finne fotfeste. Mye magi og en intens formidlingsevne må til for å gi denne type øvelser nerve og karisma. Dessverre fremstår låtene til Carmen mer som skisser og et stilstudie, enn et ønske om å si noe genuint og personlig.

Konklusjonen må vel bli noe sånt som at Carmen Villain har funnet sitt kunstneriske hjørne, men vet foreløpig ikke helt hvordan hun skal finne seg til rette i det. Så langt er det mer form enn innhold.

Foto: Helge Brekke
Foto: Helge Brekke Vis mer