Ingen spøk å jakte spøkelser

Mye moro i «Ghostbusters»-spillet.

|||IKKE ALLE serviceyrker låner seg like godt ut til dataspill. De hardtarbeidende Ghostbusters-gutta har imidlertid en jobb som er hakket mer interessant enn skadedyrkontroll vanligvis er.

25 år etter den første filmen dukker originalbesetningen med Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis og Ernie Hudson (men dessverre ingen Rick Moranis) nå opp i spillet som lar deg bli med på spøkelsesjakten, og jaggu har ikke Aykroyd og Ramis også skrevet manuset til spillet.

MED SLIKE FOLK bak rattet er faktisk spillet blitt riktig så morsomt, i motsetning til de fleste andre filmbaserte spill.

Det er lagt mye jobb inn i selve historien og dialogen, noe som sikrer skuespillerne mer rom for utfoldelse og innlevelse enn rene, generiske spillreplikker.

Men spill er mer enn bare historie, og siden store deler av spillet handler om den faktiske spøkelsesjakten er det viktig at dette også er moro i det lange løp.

ALLEREDE I førstebrettet støter vi på både Slimer og den gigantiske Stay Puft-marshmellowmannen, samt en hel rekke andre fantasifulle spøkelser.

1

For å fange spøkelsene må du første trekke energien ut av dem med spøkelsesfanger-strålen din før du «griper» tak i dem og tvinger dem over innsamlingsboksen du har kastet ut.

SIDEN VI NÅ har med ganske kraftige spillmaskiner å gjøre, kan endelig filmenes ektoplasmiske kaos nå gjenskapes med store detaljer og en realistisk fysikkfølelse, og resultatet er at du faktisk føler at du er i en utfordrende brytekamp med spøkelsene.

Tiden eller går med på å jakte ned spøkelsene og andre bonusgjenstander med en slags spøkelsesnattkikkert, noe som gjør utforskingsdelen av spillet til en langt mindre kjedsommelig affære enn det lett kunne blitt.

UNDERVEIS KAN du også oppgradere utstyret ditt, noe som gjør det enklere å kjapt hente inn de mange mindre spøkelsene.

Disse har en tendens til å dukke opp litt for mye, og kjennes tider ut som forsøk på å fylle ut den litt for korte tiden det tar å runde spillet.

Med bittelitt mer variasjon og spilletid hadde femmeren vært sikret, for spøkelsesjakten i selv selv samt hele historien rundt er rett så moro.

Ingen spøk å jakte spøkelser

FORELØPIG ER det bare PlayStation 3-eiere som får glede av «Ghostbusters»-spillet, ettersom Sony i siste liten kjøpte seg rettighetene eksklusivt. Dette betyr at spillet kommer til Xbox 360 og pc også, men først til høsten en gang.

Men som et lite stalltips til de av dere som ikke eier en PlayStation 3: Det er visstnok ingen regionssperre på den amerikanske Xbox 360-utgaven ...