KOMMENTARER

Ingen steder å flykte

To eksplosive politiske debatter møtes når klimakrisen fører til en flyktningkrise. Det må politikerne planlegge for.

SPRER SEG: Fra å bare gjelde enkelte deler av Afrika og Den arabiske halvøy, kan de ubeboelige områdene i 2070 dekke store deler av det afrikanske kontinent, India, Sørøst-Asia, de nordlige delene av Sør-Amerika og Mellom-Amerika. Her fra en flyktningleir i Mumbai, India. Foto: AFP/NTB Scanpix
SPRER SEG: Fra å bare gjelde enkelte deler av Afrika og Den arabiske halvøy, kan de ubeboelige områdene i 2070 dekke store deler av det afrikanske kontinent, India, Sørøst-Asia, de nordlige delene av Sør-Amerika og Mellom-Amerika. Her fra en flyktningleir i Mumbai, India. Foto: AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er norsk sommer, varmelampene på uteserveringer og verandaer er i hyppig bruk. Erna Solberg legger ut bilde av seg selv på Instagram pakket inn i pledd. Grensene har vært stengt og cornaviruset har gitt verden noe annet og mer presserende å håndtere enn klimaendringer. Varmerekorden på Svalbard i helga er et unntak i nyhetsbildet, som minner om en snikende trussel som allerede er på dørterskelen.

Rett før helga lanserte The New York Times en ny artikkelserie som viser hva vi kan komme til å våkne opp til.

I et omfattende samarbeidsprosjekt har avisa fått utarbeidet modeller som viser hvordan klimaendringer vil kunne øke tempoet på migrasjon kraftig.

Utgangspunktet er talende: Mens én prosent av jordas landareal i dag er for varmt til at mennesker kan overleve der, vil det kunne øke til 19 prosent i 2070. Hvor skal de som bor der gjøre av seg, spør artikkelen.

Fra å bare gjelde enkelte deler av Afrika og Den arabiske halvøy, kan de ubeboelige områdene i 2070 dekke store deler av det afrikanske kontinent, India, Sørøst-Asia, de nordlige delene av Sør-Amerika og Mellom-Amerika.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer