- Ingen stripping, ingen pole dancing, ikke noen lek med pølse

Lady Gaga holdt sin første konsert i Midtøsten.

FØLGER LOKALE SKIKKER: Lady Gaga var tydelig på at hun ikke planla å utfordre de lokale tradisjonene under sitt fire dager lange opphold i Dubai. Foto: Karim Sahib / AFP / NTB Scanpix
FØLGER LOKALE SKIKKER: Lady Gaga var tydelig på at hun ikke planla å utfordre de lokale tradisjonene under sitt fire dager lange opphold i Dubai. Foto: Karim Sahib / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det har vært knyttet stor spenning til Lady Gagas første konsert i Midtøsten.

Artisten er kjent for sine dristige opptredener og sceneantrekk, som står i sterk kontrast til kleskodeksen i det konservative landet.

- Ingen nakenhet Allerede da Gaga ankom Dubai på mandag sendte hun signaler om at hun ikke planla å utfordre den lokale kulturen. Hun hadde ifølge den lokale avisa The National på seg en gullfarget jalabiya, laget av en lokal designer.

På spørsmål om hun planla å vise seg naken på scenen, svarte hun:

- Nei, jeg kommer ikke til å være naken her. Jeg respekterer kulturen. Showet vil være anstendig for fansen her i Dubai. Jeg har blitt fortalt at det kommer til å være noen restriksjoner.

Hun fortsatte med å fortelle at hun ikke synes at dette er problematisk.

- Jeg vet at noen artister er veldig klare på reglene sine, at de ikke er villige til å inngå kompromisser når det gjelder kunsten. Men jeg tror at det er viktig å respektere andres kultur og ikke tvinge del til å tilpasse seg troen fra ditt eget land. Faktisk tror jeg det er en bedre måte å knytte bånd med folket, sa hun til The National.

Ble frarådet Midtøsten Konserten i går gikk ifølge lokale medier anstendig for seg.

Lady Gaga utrykket ifølge Emirates24/7 sitt budskap om fred, kjærlighet, toleranse og likhet.

- De brukte å si at jeg var gal, at jeg aldri skulle ha kommet til Midtøsten. De tok feil, det er de som var fordomsfulle, sa hun fra scenekanten ifølge nettstedet.

Eller som Emirates24/7 uttrykker det:

«Ingen stripping på scenen, ikke noe oppkast, ingen pole dance og ingen pølselek - Gaga holdt seg til planen om ingen nakenhet».

Det er ikke lenge til Lady Gaga vender kursen nordover. 29. september spiller hun i Telenor Arena i Oslo.