Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ingen tilbakebetaling av tv-lisens

Det er ikke aktuelt å tilbakebetale TV-lisens etter NRK-streiken, slår kulturminister Trond Giske fast.

Det er Frps Ulf Erik Knudsen som mener at tv-seere bør få tilbakebetalt deler av lisensen fordi NRKs programtilbud var redusert under streiken.

– Når NRK ikke leverer den varen som folk betaler for bør selvfølgelig ikke noen tvinges til å betale lisens, skrev Knudsen i et brev til kulturministeren da streiken pågikk.

Nå har han fått svar. Trond Giske skriver at kringkastingsavgiften ikke er noe man betaler for NRKs tilbud, men at det er en avgift for å eie et fjernsynsapparat.

– Avgiften skal betales uansett om man velger å gjøre bruk av NRKs tjenester eller ikke. Med dette som utgangspunkt vil det ikke gi mening å tilbakebetale deler av innbetalt kringkastingsavgift ved avbrudd i NRKs sendinger, enten årsaken er streik eller andre forhold, skriver kulturministeren i svaret til Knudsen.

ANB

BETALER IKKE TILBAKE: Folk får ikke tilbake lisens for tida de NRK-ansatte har vært i streik. Foto: BJØRN LANGSEM
BETALER IKKE TILBAKE: Folk får ikke tilbake lisens for tida de NRK-ansatte har vært i streik. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling