Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Ingen tiltale mot Tande-P

TV-kjendisen Tande-P blir ikke tiltalt etter konkursen i restaurantselskapet Skauum Drift AS.

Politiet er nå i ferd med å avslutte etterforskningen etter konkursen.

- Alf Tande-Petersen har ikke vært i en posisjon i selskapet som tilsier at han skal straffes. Han var ikke styreleder i den perioden de økonomiske problemene tårnet seg opp. Han var styremedlem, men det er høyst uvanlig at styremedlemmer tiltales i slike saker, sier politiadvokat Ellen Ilstad i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad.

Tande-P ønsker ikke å kommentere saken.

- Vi ønsker ikke å uttale oss før det foreligger en endelig beslutning fra politiets side, sier hans advokat Fred Arne Gade.

Skauum Drift AS gikk konkurs i oktober 2003. Underdekningen i boet er ifølge Romerikes Blad på om lag 6 millioner kroner. Bostyret ga politiet en lang liste over mulige straffbare forhold som knyttet seg til driften av selskapet. Samtidig felte en revisorrapport en knusende dom over selskapets forretningsførsel.

- I realiteten er det kun bruddene på skattebetalingsloven vi mener det er grunnlag for å straffe noen for, sier politiadvokat Ellen Ilstad.

Etter det Romerikes Blad forstår, kan selskapets daglige leder vente seg en straffereaksjon på grunnlag av manglende skatteinnbetaling fra Skauum Drift. Kemneren i Nes på Romerike savner skatteinnbetaling fra selskapet på drøyt 600.000 kroner. (©NTB)

BLIR IKKE TILTALT: Tande P var bare styremedlem da selskapet fikk økonomiske problemer.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media