Ingen tro på AKP-rettssak

- En avledningsmanøver, sier advokat Cato Schiøtz om truslene fra Pål Steigan og AKP-leder Jorun Gulbrandsen om å saksøke professor Bernt Hagtvet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- En slik injuriesak vil være en lynavleder. Da får de oppmerksomheten bort fra Hagtvets hovedanliggende, nemlig Kambodsja, sier Cato Schiøtz.

«Strategisk spill»

Advokaten understreker at det er som privatperson han leker med tanken om at Steigan og Gulbrandsen kan gå til sak mot Hagtvet i et strategisk spill. Det to vurderer å saksøke Hagtvet fordi han i to kronikker i Dagbladet hevder at AKP (m-l) drev med våpenopplæring, og at medlemmene måtte være villige til å drepe sine venner og familie.

Føler seg krenket

Steigan skrev i et svar til Hagtvet i Dagbladet i går at han kommer med «løgn og ærekrenkelser av groveste kaliber» .

Han mener Hagtvet må bevise sine påstander, om nødvendig i en norsk rettssal. Avslutningsvis skriver Steigan: «Hagtvet, du har krenket meg, min familie, mine venner og tusenvis av nålevende og avdøde mennesker. Jeg forlanger at du gir oss en uforbeholden unnskyldning og beklagelse, og at du erklærer dine påstander døde og maktesløse.»

Gulbrandsen oppfordrer i et debattinnlegg i Dagbladet i dag Hagtvet til å beklage at han brakte videre påstander om at AKP var kriminelle. «Hvis ikke kan han bli nødt til å forsøke å føre sannhetsbevis for dem i en rettssal,» heter det i innlegget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer