DEBATT

Ingen tror på Fugelli lenger

Per Fugellis unnvikende og blinde tro på kompromiss og forsakelse av prinsipper og verdier, er og blir feil medisin.

FUGELLI FORSTÅR IKKE: Jeg viet god plass til Per Fugelli i boka min nettopp fordi han åpenbart ikke har satt seg inn i islam, og om han har, så har han ikke klart å forstå det han har satt seg inn i, skriver Hege Storhaug. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FUGELLI FORSTÅR IKKE: Jeg viet god plass til Per Fugelli i boka min nettopp fordi han åpenbart ikke har satt seg inn i islam, og om han har, så har han ikke klart å forstå det han har satt seg inn i, skriver Hege Storhaug. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Per Fugelli har mye på hjertet, og som regel vet vi hva det går i: mer av det samme som vi nå ser ikke fungerer. Fugelli stoler nemlig blindt på den gamle diagnosen, og han stoler like blindt på medisinen.

Så blind har han sett seg på løsningen at han ikke skjønner at pasienten allerede har forlatt kontoret og byttet lege. Det er ingen som tar han alvorlig lenger, men vi lytter til ham, kanskje i medlidenhet, eller vi lytter vantro.

Jeg er faktisk veldig glad i Fugelli. Jeg deler hans visjoner om et bedre Norge, et raust og åpent samfunn der vi tar vare på hverandre og respekterer hverandre. Fugelli er og forblir en klok mann, det bor bare godt i ham.

Men der stopper det for min del. Jeg ser både diagnosen, som er islam, og jeg foreskriver en medisin på bakgrunn av analysen i min bok «Islam. Den 11. landeplage». Medisin som i motsetning til Fugellis drømmerier vil fungere.

Totalitær ideologi møtes nemlig ikke med dialog, rett og slett fordi frihetsverdiene våre ikke er til forhandling. Akkurat den samme holdningen som «løvinnen» Sigrid Undset hadde overfor nazismen allerede tidlig på 1930-tallet, er hva vi nå trenger. Så brant da nazistene bøkene hennes og hun måtte flykte da Quisling tok over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.