- Ingen trussel for oss

De uavhengige selskapene VME og Tuba har vært de største leverandørene av norsk undergrunnsmusikk til nå. Begge ønsker storselskapene velkommen på banen.

- Jeg opplever ikke dette som noen trussel for det vi holder på med. Tvert imot er det bare bra at de store selskapene tar de små til seg. Det er vel et tegn på at de har skjønt at det er der det skjer, og det er bra for norsk musikk, sier Joakim Haugland hos VME (tidligere Voices Of Wonder) og mannen bak det framgangsrike indieselskapet Smalltown Supersound.

Haugland tror suksessen til band som Kings Of Convenience, Röyksopp og Kaizers Orchestra har gjort det lettere for undergrunnsmusikkens kår blant storselskapene.

- De små selskapene drives av folk som er genuint interessert i musikk, og det er flott hvis smale og små utgivelser får hjelp til å nå et enda større publikum, sier Haugland til Dagbladet.

Herjulv Arnkværn hos Tuba Distribusjon er også glad for at flere tar ansvaret med å få ut norsk undergrunnsmusikk til et større publikum.

- Vi har mer enn nok å gjøre som vi har, og må også representere de internasjonale utgivelsene våre. Dette høres litt ut som «få penger av far»-indie, men det er jo greit nok. Det samme har vært veldig vanlig i England, hvor de små plateselskapene inngår avtaler med de store selskapene og oppnår både å beholde kredibilitet og få en bedre salgskanal på samme tid, sier Arnkværn til Dagbladet.